DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izsludināts konkurss “Labākais darbā ar jaunatni 2024” 

Lai izteiktu atzinību pašvaldībām, darbā ar jaunatni iesaistītajām personām, jauniešu centriem, kā arī jaunatnes organizācijām un biedrībām, kas veica darbu ar jaunatni, par ieguldījumu jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanā, Izglītības un zinātnes ministrija izsludina konkursu “Labākais darbā ar jaunatni 2024”. Pieteikumi dalībai konkursā jāiesniedz līdz 2024. gada 25. oktobrim. 

Šogad konkursā ir saglabāta pagājušajā gadā izstrādātā kārtība divos pieteikšanās veidos, atvieglojot  pieteikšanās procesu. Jaunums, šogad konkursa nolikumā - paredzēta iespēja jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem sagatavot pieteikumu audiovizuālā materiāla formā kategorijā “Jauniešiem draudzīga vide”. 

Pretendenti var pieteiktais vai tikt pieteikti astoņās kategorijās. Kategorijā “Labākais starts” aicinātas pieteikties personas un organizācijas, kuras uzsākušas sekmīgu darbu ar jaunatni pēdējo divu gadu laikā, bet kategorijā “Straujākais lēciens” tiks apbalvota organizācija un pašvaldība, kura guvusi straujus panākumus darbā ar jaunatni un darbojas jomā ilgāk par diviem gadiem, savukārt kategorijā “Līdzdalības stiprinātājs” apbalvojumiem aicinātas pieteikties organizācijas un pašvaldības, kuras būtiski veicinājušas jauniešu līdzdalību un darbojas jomā ilgāk par diviem gadiem. 

Organizācijas un pašvaldības, kuras īstenojušas projektus, kas nesuši īpašu pievienoto vērtību jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanai, var pieteikties kategorijā “Veiksmīgākais projekts”, savukārt organizācijas un pašvaldības, kuras īstenojušas projektus ar īpašu pievienoto vērtību jauniešu ar ierobežotām iespējām iekļaušanai sabiedrībā var pieteikties kategorijā “Drosmīgākais projekts”. 

Kategorijā “Viedais atbalsts” apbalvojumu saņems organizācija un pašvaldība, kura īstenojusi digitālā darba ar jaunatni aktivitātes, bet kategorijā “Jauniešiem draudzīga vide” pieteikties aicinātas organizācijas un pašvaldības, kurās ir pieejama jauniešiem iekļaujoša, droša un draudzīga vide – jauniešu centri vai cita veida telpas, kas domātas tieši darba ar jaunatni veikšanai. Darbā ar jaunatni iesaistītās personas pašvaldībā, pašvaldības iestādē, jaunatnes organizācijā, biedrībā un nodibinājumā ir aicinātas pieteikties kategorijā “Iedvesmas dzirksts”, šajā kategorijā apbalvojumu saņems persona, kura iedvesmojusi jauniešus un veicinājusi darba ar jaunatni attīstību un darbojas jomā ilgāk par diviem gadiem. 

Konkursa mērķis ir popularizēt darbu ar jaunatni un tā nozīmi, rosināt darbā ar jaunatni iesaistītos izvērtēt īstenotās aktivitātes jaunatnes jomā un paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu prestižu. 

Konkursā var piedalīties organizācijas, personas un pašvaldības. Konkursa pieteikums ir jāiesniedz līdz 2024. gada 25. oktobrim (ieskaitot), aizpildot pieteikuma anketu https://forms.office.com/e/2TRvL6kmCj vai konkursa nolikumā minētos dokumentus, nosūtot uz elektroniskā pasta adresi: jaunatneslietas@izm.gov.lv . Plašāk par konkursu un tā nolikumu, iespējams uzzināt šeit - https://jaunatneslietas.gov.lv/content/labakais-darba-ar-jaunatni-2024  

Izglītības un zinātnes ministrija konkursu organizē sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, biedrību “Latvijas Pašvaldību savienība” un biedrību “Latvijas Jaunatnes darbinieku asociācija”.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI