DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izsludināts projektu konkurss aktivitāšu veikšanai Liepājas Centrālajā zinātniskajā bibliotēkā

Publicitātes foto

Lai veicinātu radošumu, stiprinātu savstarpējo sadarbību, realizētu jaunas idejas un padarītu pieejamāku un atvērtāku bibliotēku, nodibinājums “Nodibinājums Liepāja 2027” (Liepāja 2027) sadarbībā ar Liepājas Centrālo zinātnisko bibliotēku izsludina mikrograntu konkursu un vienas dienas akcijā “Atver bibliotēku!” aicina šī gada 9. novembrī bibliotēkā realizēt dažādus notikumus.

"Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka novembrī atzīmē savu 247. dzimšanas dienu. Lai arī bibliotēkai tas ir cienījams vecums, vienlaikus tā arvien ir jauna un enerģijas pilna, kas spoguļo sabiedrībā aktuālo un, sākot pūst (ne)miera vējiem, arī bibliotēkas durvis atver plašāk. Bibliotēka vēlas stiprināt sevi kā vietu, kur satikties, piedzīvot un radīt, tāpēc aicinām ikvienu interesentu piedāvāt savu ideju norisei, kas kļūtu par daļu no šīs akcijas,” pastāstīja Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas direktores vietniece attīstības jautājumos Silva Vucena.

Pasākumu veidi var būt ļoti dažādi, piemēram, nodarbības, izrādes, performances, koncerti, lasījumi u.c., taču būtiski, lai dalībniekiem būtu iespēja aktīvi līdzdarboties. Ideju realizācijai pieejamas bibliotēkas telpas Zivju iela 7, t. sk. ārtelpa, kāpņu laukumi, logi. Saturiski piedāvājumam jābūt saistītam ar bibliotēkas būtībai tuvām tēmām – grāmatām, literatūru, lasīšanu, rakstīšanu, darbu ar informācijas resursiem, informācijas apstrādi, digitalizāciju u.tml.

Kopējais konkursā pieejamais finansējums ir 2000 eiro. Vienam projektam maksimālā pieejamā summa ir 400 eiro. Konkursā plānots atbalstīt vismaz piecus projektus.

Projektu iesniegšanas termiņš ir no 2024. gada 1.septembra līdz 1. oktobrim, aktivitātes jārealizē šī gada 9. novembrī.

Projektu konkursam var pieteikties gan fiziskas personas (dažādu nozaru un starpnozaru mākslinieki no vizuālās mākslas, skatuves mākslas, dizaina, arhitektūras, literatūras, kino u.c. jomām, kultūras norišu organizatori, zinātnieki, pētnieki, aktīvisti, spēļu dizaineri, izgudrotāji u.c.), gan juridiskas personas (kultūras organizācijas, biedrības, radošo industriju jomā strādājoši uzņēmumi u.c.).

Šī gada 10. septembrī no pulksten. 14.00 līdz 18.00 interesentiem klātienē būs iespēja iepazīties ar bibliotēkas telpām, izvēlēties vēlamo projekta norises vietu un uzdot sev interesējošos jautājumus.

Iepazīties ar mikrograntu konkursa noteikumiem var šeit: https://faili.liepaja.lv/Bildes/Dokumenti/Dokumentu-biblioteka/Nolikumi/Atver-biblioteku_Mikrograntu-konkursa-nolikums.docx.pdf

Projektu konkurss tiek realizēts ar Liepājas valstspilsētas pašvaldības un Eiropas Savienības programmas “Radošā Eiropa” projekta “CreArt 3.0 #STRINGING_TOGETHER” līdzfinansējumu.

Projekta vadošais partneris ir Spānijas pilsētas Valjadolidas pašvaldība, pārējie partneri: Portugāles pilsētas Aveiro pašvaldība, Polijas pilsētas Ļubļinas pašvaldība, Horvātijas Tēlotājmākslinieku asociācija “HDLU-Zagreba”, Ziemeļmaķedonijas pilsētas Skopje pašvaldība, Lietuvas galerija“Artkomas-Kaunas”, Francijas pilsētu Ruānas un Klermonas-Ferānas pašvaldības, Itālijas pilsētas Venēcijas pašvaldība, Čehijas publiskais nodibinājums “Češke Budejovice”, Somijas pilsētas Oulu pašvaldība, Vācijas pilsētas Rēgensburgas pašvaldība un nodibinājums “Nodibinājums Liepāja 2027”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI