DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Ar kultūras notikumiem veicinās diskusiju par situāciju uz Latvijas–Baltkrievijas robežas 

No 16. līdz 20. maijam Rīgā un Daugavpilī notiks pasākumu kopums ar mērķi veicināt diskusiju par humānā atbalsta sniegšanu un patvēruma tiesību ievērošanu uz Eiropas Savienības - Baltkrievijas robežas.  

Daugavpilī, ceturtdien, 16. maijā, plkst. 19.00 Saules skolā (Saules iela 8, Daugavpils) un Rīgā sestdien, 18. maijā, plkst. 20.00 Dirty Deal Teatro (Talsu iela 1, Rīga) norisināsies Polijas teātra "Vārda brīvības zona" viesizrādes iestudējumam "IMPĒRIJA" (rež. A. Borkovska). Izrāde "Impērija" ir performatīva instalācija, kurā "Makbeta" staigājošā meža tēls mijiedarbojas ar robežšķērsotāju un humānās palīdzības sniedzēju pieredzi uz Polijas-Baltkrievijas robežas. Izrāde ir poļu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā. Pēc izrādes notiks diskusija par situāciju uz ES-Baltkrievijas robežas. Vairāk informācijas par izrādi:  https://ej.uz/izrādeimperija. 

Ieeja bez maksas, iepriekš reģistrējoties,  

Piektdien 17. maijā plkst. 18.00 kinoteātrī Splendid Palace (Elizabetes ielā 61, Rīgā) notiks īpašs seanss Agņeškas Holandas filmai “Zaļā robeža” par situāciju uz Polijas -Baltkrievijas robežas. Filma, kas Polijā izraisīja plašas diskusijas, pagājušajā gadā ieguva īpašo Žūrijas balvu Venēcijas kinofestivālā. Seansam sekos diskusija par filmu un situāciju Latvijā pie Baltkrievijas robežas. Diskusijā piedalīsies Ieva Raubiško no biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem”, poļu aktīviste Alexandra Chrzanowska no apvienības "Grupa Granica" un režisore Alise Zariņa. Diskusiju moderēs Iveta Kažoka, Sabiedriskās politikas centra PROVIDUS direktore un vadošā pētniece. 

Filma skatāma poļu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā. Vairāk informācijas par filmu, biļešu iegādi un pasākumu: https://www.splendidpalace.lv/lv/splendid-garden-kino/zala-robeza-1660 . 

Pirmdien, 20. maijā, plkst. 18.30 Kaņepes Kultūras centrā (Skolas iela 15, Rīga) notiks atbalsta vakars Ievai Raubiško 

Šā gada 21. maijā Latgales rajona tiesā Rēzeknē notiks trešā tiesas sēde procesā pret biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” biedri Ievu Raubiško par palīdzības sniegšanu patvēruma meklētājiem pie Latvijas - Baltkrievijas robežas. Dalība pasākumā ir iespēja paust atbalstu Ievai tiesas procesā, kā arī piedalīties atvērtā sarunā ar viņu un citiem "Gribu palīdzēt bēgļiem" biedriem par notiekošo uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Vairāk informācijas par notikumu: https://fb.me/e/26b8pFZWu 

“Gribu palīdzēt bēgļiem” sagatavotais materiāls par patvēruma tiesību ievērošanu uz Latvijas - Baltkrievijas robežas un tiesas procesu pret Ievu Raubiško pieejams biedrības tīmekļa vietnē: https://gribupalidzetbegliem.lv/2023/05/22/par-patveruma-tiesibu-ieverosanu-uz-latvijas-baltkrievijas-robezas/   

Viesizrādes "Impērija" norisi Latvijā finansiāli atbalsta EEZ un Norvēģijas grantu programma "Aktīvo iedzīvotāju fonds" un organizē biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem" sadarbībā ar Latvijas Jaunā teātra institūtu. 

Biedrības „Gribu palīdzēt bēgļiem” mērķis ir sniegt praktisku, tūlītēju un brīvprātīgu palīdzību patvēruma meklētājiem, bēgļiem un starptautiskās aizsardzības saņēmējiem, vienlaikus veicinot šo cilvēku integrāciju Latvijā. "Gribu palīdzēt bēgļiem" ziedojumu konts: LV24HABA0551041611130.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI