DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

ES dalībvalstis apstiprina apņemšanos panākt efektīvāku diskriminācijas novēršanu

Publicitātes foto

Šodien, 7. maijā, Eiropas Savienības Nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju tiesību aizsardzības ministru padomes politikas debatēs izskanēja apņemšanās uz nepārtrauktu sadarbību starp dalībvalstīm un Eiropas Komisiju, lai kopīgiem spēkiem panāktu efektīvāku diskriminācijas novēršanu, cenšoties panākt visaptverošu ES regulējumu pret jebkāda veida diskrimināciju.

Būtu noderīgi Eiropas līmenī apkopot labākās prakses piemērus, kas sekmē līdztiesību. Dalībvalstīm ir jāvirzās uz pilnvērtīgu piekļūstamības nodrošināšanu gan saskaņā ar priekšlikumu Padomes direktīvai par vienlīdzīgas attieksmes principa īstenošanu neatkarīgi no reliģijas vai pārliecības, invaliditātes, vecuma vai seksuālās orientācijas, gan atbilstoši ANO Konvenciju par personu ar invaliditāti tiesībām. Tas nodrošinātu iespēju personām ar invaliditāti dzīvot autonomi un pilnvērtīgi piedalīties visās dzīves jomās.

Piedaloties politikas diskusijā, Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Agnese Lāce uzsvēra, ka ar dzimumu saistītas vardarbības un vardarbības ģimenē apkarošana un novēršana ir viena no Latvijas prioritātēm. Latvija nesen ir ratificējusi Stambulas konvenciju, un šobrīd tiek izstrādāts pirmais starpnozaru Plāns vardarbības ģimenē un vardarbības pret sievieti novēršanai un apkarošanai.

Latviju diskusijās pārstāvēja Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Agnese Lāce un Latvijas Republikas pastāvīgās pārstāves Eiropas Savienībā vietnieks, vēstnieks Mārtiņš Kreitus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI