DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Eksperti diskutēs par darbinieku labbūtības nozīmi uzņēmuma efektivitātē

15. janvārī plkst. 15.00-16.00 Biznesa augstskola Turība rīkos tiešsaistes diskusiju – viedokļu ringu “Laimīgs darbinieks: uzņēmuma veiksmes atslēga?”, kurā eksperti spriedīs par to, kā darba devēji var uzlabot darba vidi un darbinieku labbūtību, tādējādi paaugstinot gan paša cilvēka, gan uzņēmuma efektivitāti.

Mūsdienās aizvien biežāk tiek runāts par “izdegšanu” darbā, tāpēc uzņēmumi pievērš pastiprinātu uzmanību savu darbinieku labsajūtai, jo tā būtiski ietekmē darbinieku motivāciju, darba efektivitāti un kopējo darba vidi uzņēmumā. Darbinieki, kuri darbā jūtas labi un aprūpēti, sasniedz augstākus rādītājus, vairāk iesaistās un veido pozitīvas attiecības darba vidē.

Diskusijā eksperti izzinās, kāda ir esošā situācija Latvijā attiecībā darbinieku labbūtību un kā to uzlabot, kā mudināt uzņēmumus reaģēt uz darbinieku vajadzībām, nodrošinot to nepārtrauktu labsajūtu, veselību un patiesu aprūpi?  Kā palīdzēt darbiniekiem tikt galā ar izaicinājumiem mentālās, sociālās un fiziskās veselības kontekstā, šis jautājums ir uzņēmuma vadītāju un cilvēkresursu vadītāju aktuālajā dienas kārtībā.

Viedokļu ringa dalībnieki:

  • Agnese Alksne Bensone, “CSR Latvia” līdzdibinātāja, SIA “Sustainability partners”  vadītāja,
  • Līga Meņģelsone, Latvijas Sarkanā Krusta prezidente, bijusī veselības ministre un Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore;
  • Dita Bērziņa, sertificēta masiere, Latvijas masieru asociācijas un Latvijas Fizikālās  medicīnas asociācijas biedre,
  • Marika Ģederte, Starptautiskās kosmetoloģijas koledžas valdes priekšsēdētāja, jaunveidojamā Biznesa augstskolas Turība Veselības aprūpes virziena vadītāja.

Diskusiju varēs vērot Biznesa augstskolas Turība Facebook lapā, diskusiju vadīs Haralds Burkovskis.

Biznesa augstskola Turība un Starptautiskā kosmetoloģijas koledža, apvienojot savas zināšanas, pieredzi un resursus, koledžas reorganizācijas rezultātā 2024. gadā janvārī plāno izveidot Turībā jaunu Veselības aprūpes studiju virzienu.

Domājot, kā palīdzēt uzņēmumiem uzlabot darba vidi un darbinieka labsajūtu, tostarp, fizisko komfortu,  Veselības virziens uzsāk arī jaunu iniciatīvu – proti, tā eksperti uzņēmuma vajadzībām palīdzēs apmācīt speciālistus ārstnieciskajā masāžā akreditētā izglītības iestādē, savukārt, uzņēmumi tiek aicināti savā organizācijā veidot pašiem savu masāžas kabinetu.

Veselības aprūpes virziens studentiem turpinās piedāvāt ne tikai līdzšinējās divas īsā cikla profesionālās augstākās izglītības programmas – estētisko kosmetoloģiju un ārstniecisko masāžu, bet arī tuvākajā nākotnē piedāvās uztura, fizioterapijas, kosmetologa un citas programmas bakalaura un maģistra programmās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI