DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā atklāj jauniešu fotokonkursa “Manas brīvības piemineklis” uzvarētāju darbu izstādi

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Saeimas namā ceturtdien, 16.novembrī, svinīgi atklāta jauniešu fotokonkursa “Manas brīvības piemineklis” uzvarētāju darbu izstāde.

“Novembris ir svētku mēnesis, kad mēs pastiprināti domājam par mūsu zemi, par to, kas mēs esam, kādas ir mūsu vērtības un kā mēs redzam mūsu Latviju,” atklājot izstādi, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka fotogrāfiju konkursam iesniegtie darbi sniedz iespēju caur jauniešu acīm uzlūkot mūsu valsti, apliecinot, cik katrs mēs esam tai nozīmīgs. D.Mieriņa pauda, ka katrs iemūžinātais mirklis ir būtisks, pat tad, ja patiesi to spēsim novērtēt tikai pēc laika, un vēlēja jauniešiem neaizmirst mirkļa burvību, dzirksti, kas mūs pavada.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis, uzrunājot klātesošos, atzīmēja, ka, tuvojoties mūsu valsts dzimšanas dienai, mēs aizdomājamies, cik stipri lepojamies ar vienu attēlu – Viļa Rīdzenieka uzņemto fotogrāfiju, kurā redzama mūsu valsts dibināšana. Šī fotogrāfija ir katra mūsu sirdī, jo tas bija mirklis, kad dzima mūsu valsts, sacīja R.Bergmanis, akcentējot, ka arī jauniešu uzņemtās fotogrāfijas paliks mūsu vēsturē un veidos tās nākotni.

Konkursa uzvarētājus, īpašo balvu ieguvējus un pedagogus, kuri rosinājuši šo jauniešu dalību konkursā, sveica arī Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba izpildsekretārs pulkvedis Māris Gavrilko, Zemessardzes komandieris pulkvedis Kaspars Pudāns, Jaunsardzes centra direktors pulkvedis Aivis Mirbahs, bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris atvaļināts viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots un bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris atvaļināts ģenerālleitnants Raimonds Graube. Tāpat konkursa uzvarētājus uzrunāja un balvu pasniedza Aizsardzības ministrijas fotogrāfs Armīns Janiks.

Izstādē aplūkojami 12 darbi, kuri fotokonkursā “Manas brīvības piemineklis” atzīti par labākajiem. Tuvojoties Lāčplēša dienai un godinot brīvību kā mūsu kopīgu un sargājamu vērtību, parlaments aicināja jauniešus vecumā no 15 līdz 25 gadiem piedalīties fotokonkursā. Tā dalībniekiem radošā un pārdomas rosinošā fotogrāfijā bija jāietver savs redzējums par brīvību un tās simboliem – lietām, priekšmetiem un cilvēkiem.

Konkursā uzvarējušo darbu autori ir Edgars Ancītis, Annija Balčūne, Alise Bērzapāne, Dmitrijs Bulaņenko, Aiva Enija Erneste, Līga Gredzena, Sandra Kirilova, Oļesja Kovaļevska, Maksims Lodiņš, Emīlija Skrupska, Kaspars Zborovskis un Rūdolfs Žihars.

Pēc izstādes atklāšanas konkursa uzvarētāji, īpašo balvu ieguvēji un pedagogi izstaigāja Saeimas namu un apmeklēja Ādažu militāro bāzi, kur devās izbraucienā ar bruņutransportieriem “Patria”.

Fotokonkursu organizēja Saeima. To rīkoja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Jaunsardzes centru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI