DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība
2
2

Esi uzmanīgs – Latvijas Pasta vārdā aktīvi uzdarbojas krāpnieki!

Līdz ar e-komercijas globālās iepirkšanās tuvošanos, kā arī gaidāmo svētku laiku, būtiski pieaug krāpnieku aktivitāte. Krāpnieki, izmantojot Latvijas Pasta zīmolu, arvien biežāk atrod jaunus veidus, viltus ziņu izplatīšanai, lai izkrāptu klientu personas datus finanšu līdzekļu ieguvei. Aicinām iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem, neklikšķināt uz aizdomīgām saitēm, kā arī vienmēr piesardzīgi rīkoties ar personiskajiem datiem.

Šobrīd novērojams jauns krāpnieku aktivitātes vilnis, īsziņās aicinot klientus it kā Latvijas Pasta mājaslapā precizēt sūtījuma datus. Saņemot līdzīga satura ziņojumus, lūdzam vienmēr primāri pārbaudīt sūtītāja adresi – sūtītāja nosaukumam jābūt pasts.lv, tāds pats ir arī uzņēmuma mājaslapas nosaukums.

Kā iespējams sevi pasargāt?

  • Pārliecinieties par sūtītāja e-pasta adresi. Latvijas Pasta e-pasti vienmēr beidzas ar @pasts.lv;
  • Apdomājiet vai tiešām gaidiet sūtījumu;
  • Nespiediet uz aizdomīgām saitēm, kas iekļautas e-pastos vai īsziņās. Ja gaidiet sūtījumu, pārliecinieties par tā statusu, izmantojot sev pazīstamus un drošus rīkus, piemēram, https://pasts.lv/lv/kategorija/sutijumu_sekosana/;
  • Neizpaudiet savus personas datus, t. sk. vārdu, uzvārdu, personas kodu vai bankas konta numuru, kartes datus e-pastā vai telefoniski;
  • Ja rodas šaubas par saņemtās informācijas patiesumu, sazinieties ar Latvijas Pasta Klientu centru pa tālruni 67008001, 27008001, vai e-pastā info@pasts.lv.

Aicinām būt vērīgiem un pasargāt sevi!

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI