DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima konceptuāli lems par sabiedrisko mediju apvienošanu

Saeima ceturtdien, 26.oktobrī, konceptuāli lems par Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio apvienošanu. To paredz Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likuma grozījumi, kuri sēdes darba kārtībā iekļauti pie iesniegtajiem likumprojektiem, bet atbildīgā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija lūgusi deputātus rīt sabiedrisko mediju apvienošanu izskatīt arī pirmajā lasījumā.

Deputāti rīt galīgajā lasījumā skatīs grozījumus likumos, kas paredz likvidēt Juridiskās palīdzības administrāciju, tās funkcijas un uzdevumus nododot Tiesu administrācijai. Tāpat galīgajā lasījumā Saeima lems par Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma atzīšanu par spēku zaudējušu.  

Otrajā lasījumā sēdes darba kārtībā ir grozījumi Valsts pārvaldes iekārtas likumā. Tie paredz, ka valstij nelojāliem darbiniekiem varēs uzteikt darbu.

Savukārt pirmajā lasījumā Saeima skatīs Aizsardzības industrijas likuma projektu un ar to saistītās likumu izmaiņas, kas paredz, ka aizsardzības industriju regulēs viens likums.

Saeimā iesniegti vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems, vai nodot izskatīšanai parlamenta komisijās Civilprocesa likuma grozījumus, ar ko plānots efektivizēt parādu piedziņas procesu. Saeima arī lems, vai nodot komisijām likuma grozījumus, lai nevalstiskajām organizācijām aizliegtu sniegt atbalstu personām vai valstīm, kas grauj vai apdraud demokrātisku valstu teritoriālo nedalāmību, suverenitāti un neatkarību vai konstitucionālo iekārtu.

Tāpat deputāti rīt lems, vai nodot komisijām vairākus likumprojektus saistībā ar pievienotās vērtības nodokļa samazināšanu konkrētiem pārtikas produktiem, personas koda izvēli –vai nu automātiski ģenerētu ciparu virkni, vai arī dzimšanas datumu un gadu, kā arī padomju pieminekļu likvidēšanu.

Rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par 10 182 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Brīvu izvēli pilngadīgiem cilvēkiem! Par e-cigarešu aromātu saglabāšanu” turpmāko virzību.

Deputāti ceturtdien arī skatīs Pieprasījumu komisijas atzinumu par deputātu pieprasījumu kultūras ministrei Agnesei Loginai “Par izteikumiem saistībā ar apņemšanos nepildīt Saeimā apstiprināto “Nacionālās drošības koncepciju 2023””.

Saeimas Prezidija apstiprinātajā sēdes darbakārtībā ir iesniegtas izmaiņas, tostarp grozījumi Ārējās sauszemes robežas infrastruktūras izbūves likumā, kas paredz paātrināt austrumu robežas aprīkošanu ar tehnoloģijām. Tāpat iesniegtajās izmaiņās ir trīs likumprojekti, kas noteic, ka sadales tarifu pieaugumam jābūt pakāpeniskam.

26.oktobra Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir 28 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI