DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrs ar Latvijas Slimnīcu biedrību pārrunā sarežģīto finanšu situāciju slimnīcās

Trešdien, 18.oktobrī, veselības ministrs Hosams Abu Meri tikās ar Latvijas Slimnīcu biedrību (LSB) un pārrunāja jautājumus par veselības nozares attīstības plāniem un 2024.gada budžetu.

Tikšanās laikā LSB pārstāvji tika iepazīstināti ar budžeta projektu 2024.gadam un pozīcijām, kurās plānots novirzīt papildu finansējumu - veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošanu, rindu mazināšanu uz diagnostiskajiem izmeklējumiem un ārstnieciskajām manipulācijām, primārās veselības aprūpes stiprināšanu un apmaksas tarifu pārskatīšanu stacionārajā sektorā, ņemot vērā reālo izmaksu pieaugumu, ārstniecības personāla darba samaksas pieaugumu un kompensējamo medikamentu plašāku apmaksu.

LSB vērsa uzmanību, ka šī gada prakse, kad veselības nozares budžets tika apstiprināts tikai martā, turklāt ar būtisku finansējuma trūkumu, nākotnē nebūtu vairs pieļaujama. Ārstniecības iestādēm darbs ir jāplāno ilgtermiņā, bet neskaidrība par pieejamo finansējumu valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai to izslēdz. Veselības ministrs Hosams Abu Meri apliecināja, 2024.gada nozares budžetā jau no janvāra ir paredzēts finansējuma palielinājums, tajā skaitā apmaksas tarifu pārskatīšanai, kas ir īpaši svarīgi slimnīcām, tāpat pauda valdības apņēmību nevilcināties ar budžeta apstiprināšanu Saeimā.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāts līgumu slēgšanas process starp Nacionālo veselības dienestu un ārstniecības iestādēm par valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu nākamajam gadam, kā arī jautājums par slimnīcu atšķirīgo finansiālo situāciju.

Ministrs novērtēja LSB rīcību aktualizējot kompleksu jautājumu risināšanas nepieciešamību, uzsverot, ka tieši tuvākajās nedēļās viesosies reģionālajās slimnīcās, lai detalizētāk iepazītos ar katru individuālo situāciju un meklēs risinājumus.

Jau ziņots, ka šajā piektdien, 20.oktobrī, ministrs viesosies Gulbenē, Balvos un Alūksnē, bet 27.oktobrī Kuldīgā un Ventspilī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI