DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Pedagogi konferencē diskutē par vecāku līdzatbildību

FOTO: Publicitātes foto

Piektdien, 13. oktobrī, pirmo reizi Liepājas Universitātē notiek zinātniski praktiskā konference “Vecāku līdzatbildība 21. gadsimta pedagoģijā”. Tās atklāšanā Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Linda Pavītola uzsvēra: “Tēma šobrīd ir aktuāla ikvienam, jo arvien biežāk dzirdam par notikumiem attiecībā uz bērnu un jauniešu uzvedību, bet nedzirdam par vecāku atbildību. Šī konference ir, lai darbotos kopīgi un rastu risinājumus.”

Klātesošie noklausījās Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieka Ulda Novicka referātu par drošības riskiem un Liepājas Universitātes profesora Pāvela Jura uzstāšanos par tēmu “Atbildības veidošanas priekšnosacījumi”.

Konferences galvenā daļa bija praktiska –  darba grupās dalībnieki analizēja sociālpedagoģiskas situācijas un prezentēja risinājumus klausītājiem. Analizējamās situācijas iezīmēja reālas situācijas skolās – skolēnu agresija, emocionālā un fiziskā vardarbība, iekļaujošā izglītība, skolotāju sadarbība ar vecākiem. Konferences rīkotāja docente Inga Zeide formulēja vienu no pasākuma vērtībām: “Pēc konferences nosūtīsim vēstījumu Latvijas izglītības politikas veidotājiem, un diskusijā gribam saņemt atgriezenisko saiti.”

Noslēguma diskusijā uz jautājumiem atbildes meklēja Saeimas deputāts Česlavs Batņa, Liepājas Pašvaldības policijas Nepilngadīgo lietu komisijas priekšnieks Edmunds Untulis, Aizputes pamatskolas direktore Renāte Goldberga un Liedaga vidusskolas psiholoģe Vineta Drāzniece.

Česlavs Batņa, kurš ir arī praktizējošs pedagogs, atzīmēja, ka tiek gatavots rosinājums vecāku līdzatbildību iestrādāt likumdošanā. Savukārt Vineta Drāzniece skumji rezumēja, ka konferencē nav klātesoši to Liepājas iestāžu pārstāvji, kuriem te būtu jābūt, lai kopīgi meklētu atbildes. Klātesošo aplausus izpelnījās tēze par iespēju iekļaujošo izglītību izņemt no vispārizglītojošām skolām. Klātesošie atzina, ka tēma kļūst arvien aktuālāka, un tā ir jārisina kopīgi skolai, valsts un pašvaldību iestādēm un, pirmkārt, ģimenei.

Zinātniski praktiskā konference “Vecāku līdzatbildība 21. gadsimta pedagoģijā” notiek ar Liepājas valstspilsētas un a/s “Liepājas Papīrs” atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI