DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Pašvaldību vadītāji ar satiksmes ministru pārrunās izaicinājumus un budžeta prioritātes transporta nozarē

Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) ceturtdien, 12.oktobrī, plkst.13.00 pašvaldību vadītāji un speciālisti tiksies ar satiksmes ministru Kasparu Briškenu, lai pārrunātu izaicinājumus un nākamā gada valsts budžeta prioritātes transporta nozarē.

Tikšanās notiks LPS Tautsaimniecības komitejas ietvaros, pasākumu varēs skatīties arī tiešraidē ŠEIT. Sarunu ar ministru vadīs LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, bet komiteju – Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis.

Viens no būtiskiem sēdes jautājumiem būs par skolēnu pārvadājumu organizāciju, skolēnu autobusu iekļaušanu kopējā autobusu sistēmā, kā arī valsts budžeta dotācija zaudējumu segšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem.

Tāpat notiks diskusija par sabiedriskā transporta pakalpojuma organizēšanas modeli iekšzemes reģionālās nozīmes dzelzceļa maršrutos un uzstādījumiem ilgtspējīga integrēta sabiedriskā transporta Rīgas metropoles areāla pilsētas mobilitātes plāna izstrādē.

Sēdē piedalīsies Satiksmes ministrijas, AS “Pasažieru vilciens”,  SIA “Autotransporta direkcija”, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas un Plānošanas reģionu pārstāvji.

Sēde notiks LPS mītnē, Mazā pils ielā 1, Rīgā (4.stāva zālē).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI