DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Biznesa simulācija palīdz studentiem apgūt dzīvei un uzņēmējdarbībai nepieciešamās kompetences

FOTO: Publicitātes foto

Banku augstskolas studentiem 13. un 14. septembrī bija unikāla iespēja iegūt biznesa un valsts pārvaldes sadarbības pieredzi spēlē-simulācijā “Prezidents”, kā arī iepazīt starptautiska farmācijas uzņēmuma “Roche” biznesa pieredzi, tiekoties ar uzņēmuma pārstāvjiem Stefan Gamp, Eviju Celmu un Dr. Volker Herdtweck.

“Pārsteigumu, emociju un pieredzes pilnas dienas”, “Kontrolēts haoss un izaicinošs pārbaudījums”, “Laba spēle, lai izmēģinātu sevi jaunos dzīves apstākļos” – tā studenti raksturoja šīs divas spēlē-simulācijā pavadītās dienas.  Studenti arī novērtēja ieguvumus no šādas aktīvas apmācību metodes – labāk izprasti uzņēmējdarbības procesi un riski, kas var rasties uzņēmējdarbībā, uzlabotas komunikācijas un problēmu risināšanas prasmes, ļauts labāk iepazīt sevi un gūta pašpārliecība par savām spējām.

Banku augstskola tik plašu pasākumu dažādu programmu un grupu studentiem, lai attīstītu nākotnes līderus, organizēja pirmo reizi. Spēles-simulācijas norisē tika iesaistīti arī Banku augstskolas docētāji un programmu vadītāji, lai motivētu studentus un sniegtu atgriezenisko saiti, kas palīdzēja studentiem pēc iespējas pilnvērtīgāk iesaistīties spēles-simulācijas norisēs. 

“Simulācijas spēle ir ļoti pārdomāti izstrādāta un tika veiksmīgi novadīta, dodot iespēju studentiem parādīt savas līderības prasmes, spējas sekmīgi strādāt komandā un pirmo kursu studentiem iepazīt vienam otru darbībā,” studentu ieguvumus no dalības biznesa spēlē-simulācijā raksturo Banku augstskolas Ekonomikas un finanšu katedras vadītājs, asociētais profesors Aivars Spilbergs.

“Simulācijās mēs atklājam gan mūsu personīgās robežas, gan potenciālu. Katra pieņemtā lēmuma sekas, katra kļūda un veiksmes stāsts šeit kļūst par spoguli, kas atspoguļo to, kā mēs pieņemam lēmumus un virzāmies uz priekšu reālajā pasaulē. Tā ir ne tikai izglītības platforma, bet arī pašizpētes ceļojums”, par spēles-simulācijas lomu biznesa domāšanas veicināšanā studentiem norāda Uģis Strauss spēles-simulācijas vadītājs, Nordic Group dibinātājs, Strauss Innovation valdes priekšsēdējājs, NLP Meistars Treneris.

Farmācijas uzņēmuma “Roche” pārstāvjiem bija iespēja gan vērot studentus spēles-simulācijas norises brīžos, gan pastāstīt un atbildēt uz studentu jautājumiem par uzņēmuma “Roche” darba organizācijas aspektiem un biroja darbu Rīgā, kā arī par prakses un karjeras iespējām uzņēmumā.

“Prieks, ka piedalījos Biznesa simulācijas dienās Banku augstskolā,” atzina Stefans Gamps, RSS Enterprise Frameworks vadītājs. “Sadarbošanās ar akadēmiskajām institūcijām kā, piemēram, Banku augstskola,   ir būtiska “Roche” inovāciju kultūrai. Biznesa simulācijas dienas mums ir vērtīga platforma, kas sniedz jaunu skatījumu uz reālajām problēmām biznesa procesu vadībā. Tas bagātina ne tikai mūsu pieeju, bet arī piedāvā studentiem tiešu ieskatu karjeras veidošanas iespējās.”

Par Banku augstskolu

Banku augstskola ir valsts dibināta, starptautiski atzīta augstākās izglītības iestāde, kas jau 30  gadus ir viena no atpazīstamākajām Latvijas biznesa augstskolām. Tā īsteno 12    akreditētas profesionālās augstākās izglītības studiju programmas biznesa vadības un finanšu izglītības virzienos visos studiju līmeņos latviešu un angļu valodā. Banku augstskola Latvijas tautsaimniecībai devusi vairāk nekā 12 000 absolventu, no kuriem daudzi ir Latvijā un Eiropā plaši atpazīstamu uzņēmumu vadītāji un nozaru eksperti. Banku augstskola 2023. gadā veiktajā darba devēju aptaujā ir starp TOP5 ieteiktākajām augstskolām (Prakse.lv dati). Augstskola īsteno arī studiju programmas kopā ar  Šveices Biznesa skolu un RTU, kā arī doktorantūras studijas sadarbībā ar RISEBA, SEE Riga un Kaiserlautern University of Applied Sciences (Vācija).

Par uzņēmumu “Roche”

Roche Services & Solutions ir globālā biznesa pakalpojumu organizācija, kas ir daļa no globālā Roche farmācijas uzņēmuma, kuras galvenās mītnes vietas atrodas Budapeštā (Ungārija), Sanhosē (Kostarika) un Kualalumpurā (Malaizija) un kopš šī gada arī Rīgā (Latvijā).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI