DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Rīgā norisināsies Eiropas Jauno ārstu asociācijas pavasara ģenerālā asambleja

No šī gada 25. līdz 27. maijam Rīgā norisinās Eiropas Jauno ārstu asociācijas (European Junior Doctors, turpmāk - EJD) un Latvijas Jauno ārstu asociācijas (turpmāk – LJĀA) organizētā EJD dalībvalstu tikšanās jeb pavasara ģenerālā asambleja.

EJD dibināta 1976. gadā un apvieno 24 dalībvalstu jauno ārstu interešu pārstāvniecības organizācijas, tai skaitā LJĀA. Divas reizes gadā notiek visu EJD dalībvalstu delegāciju tikšanās kādā no dalībvalstīm. Pasākums pulcēs ap 80 dalībniekus no visām EJD dalībvalstīm, iespējamām kandidātu dalībvalstīm un sadraudzības organizācijām (Pasaules Veselības organizācija, Pasaules medicīnas asociācija, u.c.). Asamblejas atklāšanā 26. maijā piedalīsies arī Latvijas Republikas veselības ministre Līga Meņģelsone.

Šī gada tikšanās laikā starp aktuālajiem jautājumiem ir Eiropas Savienības darba laika direktīvas ievērošana (Working Time Directive 2003/88/EC), jauno ārstu mentālā veselība un medicīnas izglītības kvalitāte. Diskusijā par cilvēkresursu plānošanu medicīnas nozarē mazāk apdzīvotos reģionos (medical desert) piedalīsies arī valsts sekretāres pienākumu izpildītāja un valsts sekretāra vietniece digitalizācijas un pārmaiņu vadības jautājumos Aiga Balode.

LJĀA savā pastāvēšanas laikā pirmo reizi ir saņēmusi iespēju organizēt EJD ģenerālo asambleju. Tā sniedz lielisku iespēju nest Latvijas vārdu plašāk pasaulē, kā arī smelties idejas no citu Eiropas valstu kolēģiem, lai risinātu kopīgus nozares izaicinājumus.

LJĀA valdes priekšsēdētājs Artūrs Šilovs atzīmē: “Šī tikšanās, pirmkārt, atzīmē mūsu darbības novērtējumu arī Eiropas līmenī, un esam pagodināti uzņemt Rīgā visu dalībvalstu delegācijas. Tā ir lieliska iespēja mums dalīties ar mūsu kultūru, pieredzi un izaicinājumiem. Otrkārt, šis ir rādītājs tam, ka citviet Eiropā cītīgi seko līdzi arī dramatiskai situācijai Latvijas veselības aprūpes sistēmā, un tas diemžēl nedara godu Latvijai starptautiskā arēnā, īpaši nespējai politiskā līmenī sekot līdzi ekspertu rekomendācijām, ieguldīt lielākus finanšu līdzekļus nozarē.”

LJĀA ir sabiedriska organizācija, kas pārstāv Latvijas jaunos ārstus - gan ārstus rezidentus, gan sertificētus speciālistus. Organizācijas mērķis ir nodrošināt jauno ārstu tiesību ievērošanu un aizstāvību, interešu pārstāvniecību valsts, starptautiskajās un citās organizācijās, kā arī veicināt jauno ārstu profesionālo zināšanu pilnveidošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI