DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
2
2

Zivju audzētavā “TOME” attīsta nacionālas nozīmes inovāciju infrastruktūras centru

Šā gada 26.maijā Valsts zinātniskā institūta “BIOR” zivju audzētavā “TOME” svinīgi tiks iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, kur top nacionālas nozīmes inovāciju infrastruktūras centrs akvakultūrā.  

Kapsulas iebetonēšanas pasākumā piedaloties Zemkopības ministrijas valsts sekretāram Raivim Kronbergam, Lauku atbalsta dienesta direktoram Ģirtam Krūmiņam, valsts zinātniskā institūta “BIOR” direktoram Aivaram Bērziņam un citām valsts amatpersonām un būvuzņēmuma SIA „Velve” pārstāvjiem, svinīgi tiks ievietots vēstījums, būves pamatos simboliski iemūrējot liecības no šodienas un vērtības, ko projekta īstenotāji vēl nākotnes paaudzēm.

Zivju audzētava “TOME” tika atklāta 1929.gadā un tā ir pirmā valsts zivju audzētava Latvijā, kura savu darbu turpina vēl šodien. Zivju audzētavas baseinos un dīķos ik gadu tiek izaudzēti vairāki simti tūkstoši  lašu, taimiņu, zandartu un citu zivju mazuļi. Pielietojot zinātni un uzkrāto pieredzi gadsimta garumā, zivju audzētavas “TOME” akvakultūras inovāciju centrs radīs iespēju paplašināt zivju audzētavas darbību.

Zinātniskai pētniecībai paredzētā ēka būs aprīkota ar jaunākajām tehnoloģijām. Projekta ietvaros ēkā tiks izbūvētas astoņas dažādas eksperimentālas, recirkulācijas tipa, vaislas zivju izturēšanas, ikru inkubācijas, zivju kāpuru izturēšanas, to piebarošanas un zivju mazuļu audzēšanas sistēmas, kā arī viena - dzīvās barības audzēšanas sistēma.

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts ”BIOR” projektu  "Zivju audzētavas ''Tome" nacionālas nozīmes inovāciju infrastruktūras centrs akvakultūrā'' īsteno ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) finansējumu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI