DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri piedalīsies Lielajā Talkā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Sestdien, 22. aprīlī, Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde piedalīsies Lielajā Talkā Ādažu, Saulkrastu un Ropažu novados, aicinot iedzīvotājus pievienoties karavīriem vides sakopšanā.

Ādažu novadā karavīri sakops Gaujmalu gar dambi no Kadagas līdz Gaujas tiltam, kā arī labiekārtos Ūdensrožu parku Kadagā. Savukārt Carnikavas pludmalē līdz Gaujas ietekai jūrā karavīri sakārtos pludmales teritoriju. Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde talkos arī Saulkrastu novada pludmalēs no Baltās kāpas līdz Gaujas ietekai, kā arī mežā Ropažu novada Jauncekulē.

Sauszemes spēku karavīri jau vairākus gadus piedalās Lielajā Talkā, līdz šim sakoptas daudz teritorijas - Lielvārdes Andreja Pumpura muzejā, Ikšķiles Lībiešu parkā, Salaspils Nacionālajā botāniskajā dārzā, Ādažu un Siguldas novados, kā arī Ādažu poligonā.

Lielā Talka ir konsekventi virzījusies uz izvēlēto mērķi – padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē; dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

Lielā talka ir lielākā Latvijas nevalstiskā kustība, kas balstās uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā. Kopš 2008. gada ne tikai katru gadu tiek organizētas talkas visā valstī, bet tiek īstenoti projekti sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jautājumos. Lielās Talkas patrons ir Valsts prezidents, ierindojot Latviju starp pirmajām valstīm pasaulē, kur vides aktivitātēm ir valstisks atbalsts tik augstā līmenī. 2019. gada augustā patronāžu pārņēma Valsts prezidents Egils Levits.

Iespēju robežās informācija par Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Facebook lapā @MehanizetaBrigade, Instagram profilā @mehanizeta_brigade, TikTok platformā @mehanizeta_brigade un Youtube profilā @MehanizetaBrigade.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI