DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība
1
1

Varēs ziedot vairāk pārtikas ar beigušos derīguma termiņu “Ieteicams līdz…”

FOTO: Freepik

Valdība otrdien, 28. martā, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) ierosināto grozījumu prasībās pārtikas izplatīšanai pēc minimālā derīguma termiņa beigām. Ar grozījumu ir papildināts pārtikas saraksts un norādīts izplatīšanas laiks, kādā produktus ar norādi “Ieteicams līdz…” drīkst izplatīt pēc minimālā derīguma termiņa beigām.

Pārtikas produktu grupu saraksts, ko drīkst izplatīt ziedošanai noteiktu laika posmu, ir papildināts ar tādiem produktiem un produktu grupām kā šokolāde, iebiezinātā piena produkti, siers, majonēze, ultraaugstā temperatūrā apstrādāti (UHT) piena produkti, skābēti, marinēti, termiski apstrādāti dārzeņi, augu eļļa, miltu izstrādājumi, bezalkoholiskie dzērieni u. tml.

Šos produktus drīkst ziedot tieši galapatērētājiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādēm, reliģiskajām organizācijām, biedrībām un nodibinājumiem, kas nodarbojas ar labdarību, kā arī pašvaldību sociālajiem dienestiem. Pārtiku ziedot un saņemt ir tiesīgs tikai Pārtikas un veterinārajā dienestā reģistrēts ziedotājs vai sociālo pakalpojumu sniedzējs un saņēmējs.

Grozījums noteikumos veikts, atsaucoties uz pārtikas apritē iesaistīto uzņēmumu ierosinājumiem, lai veicinātu pārtikas pārpalikumu pārdali un mazinātu pārtikas nonākšanu atkritumos.

Noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 2020. gada 11. augusta noteikumos Nr. 514 “Prasības pārtikas izplatīšanai pēc minimālā derīguma termiņa beigām”” stāsies spēkā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI