DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons iesniedz akreditācijas vēstuli Latvijas prezidentam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Jaunais ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons, 21. februārī, Rīgas pilī iesniedza akreditācijas vēstuli Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam.

ASV vēstnieks Robinsons:

“Esmu pagodināts uzsākt darbu kā ASV vēstnieks Latvijas Republikā. Latvija ir mūsu draugs, partneris un NATO sabiedrotais. Ar nepacietību vēlos turpināt mūsu ciešo sadarbību ar Latvijas valdību un tās iedzīvotājiem, vienlaikus iepazīstot šo skaisto valsti.

Tuvojoties Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā gadadienai, mums ir jāturpina sadarboties, lai atbalstītu Ukrainu un sauktu Krieviju pie atbildības par tās agresiju. Es apbrīnoju Latvijas apņēmību atbalstīt Ukrainu. Amerikāņi un latvieši apzinās, ka Ukrainas cīņa ir kas vairāk: ja stāvēsim malā, redzot tik acīmredzamus uzbrukumus brīvībai, demokrātijai, suvernitātes un teritoriālās nedalāmības pamatprincipiem, pasaule noteikti piedzīvos vēl ļaunākas sekas.

Esmu gatavs sadarboties ar Latviju, lai saglabātu mūsu alianses spēku un nodrošinātu, ka esam gatavi aizstāvēt katru NATO teritorijas centimetru.

Mūsu partnerība ir spēcīgāka, nekā tā jebkad bijusi. 2022. gadā ASV un Latvija atzīmēja diplomātisko attiecību 100.gadadienu, un es ar nepacietību gaidu, kad iesāksim mūsu nākamo draudzības gadsimtu.”

ASV prezidents Džo Baidens vēstnieka darbam Latvijā nominēja Kristoferu Robinsonu un ASV Senāts viņu šim amatam apstiprināja 2022. gada 13. decembrī. Zvērestu Valsts departamentā Robinsons nodeva 2022. gada 26. janvārī. 

ASV ārlietu dienesta karjeras diplomātam Robinsonam ir ministra-padomnieka dienesta pakāpe un savā iepriekšējā amatā Robinsons pildīja ASV Valsts departamenta valsts sekretāra palīga pirmā vietnieka pienākumus Eiropas un Eirāzijas lietu birojā. Pirms tam Robinsons bija politisko lietu ministrs-padomnieks ASV vēstniecībā Maskavā, Krievijā. Iepriekš viņš bijis arī Valsts departamenta direktora vietnieks Krievijas jautājumos, politiskais padomnieks ASV misijā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO) Vīnē, Austrijā, kā arī politiskais padomnieks Managvā, Nikaragvā. Viņš strādājis arī Irākā, Baltkrievijā, Kanādā un Krievijā, kā arī Rietumu puslodes lietu birojā un Eiropas lietu birojā.

Robinsons ieguvis maģistra grādu stratēģiskajās zinībās Nacionālajā kara koledžā un bakalaura grādu starptautiskajās attiecībās Džordža Vašingtona Universitātē. Viņš saņēmis vairākus Valsts departamenta apbalvojumus, tajā skaitā Medaļu par izciliem nopelniem. Robinsons runā krievu un spāņu valodās.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI