DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ASV vēstniecība par godu Starptautiskajai dienai pret homofobiju, transfobiju un bifobiju 17. maijā paceļ varavīksnes karogu

Publicitātes foto

Lai atzīmētu Starptautisko dienu pret homofobiju, transfobiju un bifobiju (IDAHOBIT), ASV vēstniecība Rīgā šodien ir pacēlusi progresa praida varavīksnes karogu. Karoga pacelšanas ceremonijā piedalījās Saeimas, diplomātiskās un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji.

“ASV atbalsta LGBTQI+ kopienu visā pasaulē un joprojām ir apņēmības pilna nodrošināt visu cilvēku vienlīdzību neatkarīgi no tā, kas viņi ir vai ko viņi mīl. Demokrātijas ir spēcīgākas, ja tiek aizsargātas LGBTQI+ personu cilvēktiesības,” sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.

Papildu Progresa Praida karoga pacelšanai, ASV vēstniecība Latvijā sadarbībā ar nevalstisko organizāciju Mozaīka, izstādīs daļu no vēsturiskā, vienu jūdzi garā, praida karoga, ko 1994. gadā Ņujorkas praida vajadzībām izveidoja amerikāņu aktīvists un mākslinieks Gilberts Beikers. Beikers 1978. gadā izstrādāja oriģinālo varavīksnes karogu kā LGBTQI+ kopienas simbolu.

2022. gada aprīlī ASV valdība nāca klajā ar savu pirmo ziņojumu par prezidenta Baidena memoranda par lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu, kvīru un interseksuālu personu cilvēktiesību ievērošanu visā pasaulē. (Papildu informācija par ziņojumu pieejama: https://www.state.gov/lgbtqi-human-rights/)

Kopš 2004. gada, Starptautiskā diena pret homofobiju, transfobiju un bifobiju tiek atzīmēta visa pasaulē, lai cīnītos pret homofobiju un pievērstu uzmanību LGBTQI + cilvēktiesībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI