DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Kokrūpniecības federācijas padome tiekas ar LVM jauno valdi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LVM

Vadošo Latvijas koksnes pārstrādātāju apvienības “Latvijas Kokrūpniecības federācija” (LKF) padome 16. augustā piedalījās kopīgā darba sanāksmē ar nozīmīgākā Latvijas meža resursu apsaimniekotāja, AS “Latvijas valsts meži” (LVM), jauniecelto valdi, lai pārrunātu meža nozares turpmāko attīstību godīgas un valstiski pārdomātas sadarbības ietvaros.

LVM savas darbības 22 gados ir kļuvusi par Baltijas jūras reģiona ilgtspējīgas mežsaimniecības līderi, nodrošinot efektīvu un ilgtspējīgu mežu zemes apsaimniekošanu un koksnes resursu pieejamību Latvijas koksnes pārstrādes industrijas vajadzībām, garantējot godīgu konkurenci, atklātību un savstarpējo uzticēšanos.

LKF padome sagaida, ka jaunā LVM vadība turpinās pieturēties pie līdzšinējiem uzņēmuma principiem, sekmējot Latvijas koksnes piegādes ķēdes konkurētspējas palielināšanu. Godīgumam, atklātībai, caurskatāmām darbībām un savstarpējai uzticībai vēsturiski bijusi nozīmīga loma nozares panākumu kaldināšanā, bet jo īpaši aktuāli tas ir šobrīd, kad dažādi lokāli un globāli notikumi ievieš būtiskas pārmaiņas un skar ikvienu Latvijas iedzīvotāju un uzņēmumu.

“Jaunajai LVM valdei, īstenojot uzņēmuma rīcībā esošo stratēģisko aktīvu – zemes, meža, zemes dzīļu un citu resursu – ilgtspējīgu, efektīvu un sociāli atbildīgu apsaimniekošanu, būs izaicinoši mērķi gan meža produktivitātes palielināšanā, gan oglekļa piesaistes jomā, gan arī inovatīvā, uz jaunākajiem zinātnes sasniegumiem balstītā attīstībā, palielinot uzņēmuma vērtību un sekmējot Latvijas konkurētspēju globālajās vērtību ķēdēs,” uzsver LKF prezidents Indulis Kovisārs.

“AS “Latvijas valsts meži” turpinās ilgtspējīgu valsts mežu apsaimniekošanu tā, lai sniegtu maksimālu labumu Latvijas sabiedrībai, videi un mūsu valsts ekonomikai. No uzņēmuma puses redzam Latvijas kokrūpniecības federāciju kā stratēģisku partneri meža nozarē, kas apvieno mūsu lielākos un nozīmīgākos klientus un pakalpojumu sniedzējus un nodrošina to, ka mežā saražotā gala produkcija – zāģbaļķi, finierkluči, tehnoloģiskā koksne un pārējie produkti pārtop augstas pievienotas vērtības kvalitatīvā produkcijā un nonāk gan Latvijas, gan eksporta tirgos. No LVM puses arī turpmāk nodrošināsim maksimālu stabilitāti koksnes pārdošanā, lai radītu drošu un ilgtspējīgu pamatu visas meža nozares turpmākajai attīstībai,” tikšanās laikā uzsvēra LVM valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI