DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FKTK atļauj AS "Industra Bank" pārņemt daļu AS "PrivatBank" aktīvu un pasīvu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 09.08.2022. pieņēmusi lēmumu atļaut AS ''PrivatBank'' nodot AS ''Industra Bank'' īpašumā AS ''PrivatBank'' kredītiestādes uzņēmuma daļu, atbilstoši abu pušu noslēgtajam kredītiestādes uzņēmuma pārejas līgumam.

Darījuma rezultātā AS "Industra Bank" pārņems no AS "PrivatBank” klientu attiecības, tostarp privātpersonu un juridisko personu kontu pārvaldību, kredītu un līzinga portfeļus, noguldījumus, kā arī bankai piederošos vērtspapīrus.

FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile akcentē: "2021. un 2022. gads iezīmē aktīvu Latvijas banku sektora transformācijas procesu, kas skaidrojams ar 2018. gadā uzsākto biznesa modeļa maiņu tām bankām, kas iepriekš bija fokusējušās uz ārvalstu klientu apkalpošanu. Viens no šī segmenta banku darbības attīstības virzieniem ir konsolidācija, saglabājot darbības jomas, kas esošajos apstākļos ir konkurētspējīgas. Esam gandarīti, ka AS “PrivatBank" un AS “Industra Bank" īsteno darījumu, kas stiprina Latvijas banku sektoru."

FKTK vērš uzmanību, ka abu banku klientiem saglabājas visi līdzšinējie pienākumi un tiesības, kas izriet no noslēgtajiem līgumiem.

Saskaņā ar Kredītiestāžu likuma 59.2 panta pirmo daļu kredītiestādes uzņēmuma vai tā daļas, nodalāmas mantas kopuma, aktīvu vai saistību kopuma vai ar kredītiestādes klientiem noslēgto tipveida līgumu kopuma pārejai citas personas īpašumā vai lietošanā kredītiestādei ir nepieciešama FKTK atļauja.

AS "PrivatBank" Latvijā darbojas kopš 1992. gada, savukārt AS "Industra Bank" Latvijā strādā no 1994. gada, pašlaik darbību fokusējot uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI