DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Debatētājs Kristofers Kārlis Krūmiņš iekļūst 2022.gada Pasaules universitāšu debašu čempionāta finālā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šī gada 19. līdz 27. jūlijam norisinājās Pasaules universitāšu debašu čempionāts (angļu val. – World Universities Debating Championship 2022), kurā izcilu rezultātu guvis arī debatētājs Kristofers Kārlis Krūmiņš no Latvijas!

Tradicionāli čempionāts klātienē pulcē dalībniekus no visas pasaules jau kopš 20.gs. astoņdesmitajiem gadiem, taču Covid-19 pandēmijas dēļ šogad tas norisinājās tiešsaistē. Neskatoties uz ierobežojumiem, turnīrs pulcēja vairāk nekā 380 komandas no visas pasaules un kopējais dalībnieku (debatētāju un tiesnešu) skaits pārsniedza tūkstoti.

Čempionātā pārstāvot Francijas universitāti Sciences Po, Kristofers Kārlis Krūmiņš startēja kopā ar savu komandas biedri Urti Radavičiūti (lietuviešu val. – Urtė Radavičiūtė), kas savas debašu gaitas sākusi Lietuvā. Būtiski norādīt, ka ne tikai Latvijai un Lietuvai, bet arī Sciences Po universitātei K.Krūmiņa un U.Radavičiutes gūtais rezultāts ir līdz šim labākais universitātes sasniegums Pasaules universitāšu debašu čempionātā!

Lai arī formāli debatētāji pārstāv Sciences Po universitāti, abus īpaši motivē tieši Baltijas valstu pārstāvēšana, jo gan K.Krūmiņš, gan U. Radavičiūte ir Skolu debašu izlases treneri katrs savā valstī – Latvijā un Lietuvā attiecīgi. Un vēl jo svarīgāk – savas debašu gaitas abi debatētāji uzsākuši tieši kā savu valstu Skolu debašu izlašu pārstāvji vidusskolas laikā! K.Krūmiņš norāda, ka “tieši dalība prestižos turnīros ir pats labākais veids, kā smelties vērtīgu pieredzi, lai to vēlāk nodotu jaunajiem debatētājiem dzimtenē.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI