DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Šodien pirmais izlaidums tālmācības programmas diasporas latviešu valodas skolotājiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Programmas vadītāja docente Inta Urbanoviča ar saņemto apbalvojumu pasākumā „Eiropas Atzinības zīmes valodu apguvē 2021”.

Šodien, 2022. gada 1. jūlijā, pirmie 15 tālmācības programmas diasporas skolotāji no Gruzijas, Lielbritānijas, Kanādas, Īrijas, Grieķijas, Turcijas, Zviedrijas, Spānijas un Beļģijas saņem apliecību par veiksmīgi nokārtotu pilnas tālmācības programmas „Latviešu valodas kā svešvalodas skolotājs” 5 moduļu apguvi 200 stundu apjomā.

Šo Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstīto programmu veidojuši Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes mācībspēki sadarbībā ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un Rīgas Stradiņa universitāti. Programma ir ieguvusi Eiropas Atzinības zīmi valodu apguvē 2021. Programmas vadītāja ir Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes docente Inta Urbanoviča. Šāda programma augstākās izglītības līmenī tapusi pirmo reizi ar mērķi nodrošināt iespēju mītnes zemju latviešu diasporas pārstāvjiem padziļināt zināšanas par latviešu valodas mācību priekšmeta saturu un latviešu valodas un literatūras mācīšanas metodēm, lai šīs zināšanas varētu izmantot diasporas nedēļas nogales skolās, vasaras vidusskolās vai nometnēs visā pasaulē.

Mācību laikā studenti novērtēja iespēju lietot pasniedzēju sagatavoto plašo digitālo mācību materiālu klāstu, kā arī tiešsaistes semināru un konsultāciju laikā dalīties pieredzē citam ar citu par latviešu valodas mācīšanu. Savukārt pasniedzēji priecājās par tik daudzveidīgu studentu auditoriju, kas ļāva iegūt plašāku skatījumu par to, kas notiek ar latviešu valodu pasaulē.

Pieteikšanās nākamajam mācību gadam tiks izsludināta 2022. gada septembrī, programma tiks īstenota no 2022. gada 1. oktobra līdz 2023. gada 31. maijam. Mācības finansē Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, studentiem programma pieejama bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI