DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Reģionālajā sabiedriskajā transportā aprīlī pārvadāti 54 366 Ukrainas iedzīvotāji

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada aprīlī reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos tika pārvadāti 54 366 Ukrainas iedzīvotāji, kuri saskaņā ar valdības lēmumu pakalpojumu var izmantot bez maksas. Savukārt, atvieglojot prasību par latviešu valodas zināšanām, Taksometru vadītāju reģistrā reģistrējušies 22 Ukrainas civiliedzīvotāji.

Saskaņā ar valdības lēmumu no šā gada 12. marta Ukrainas pilsoņi, kuri, bēgot no kara, ieradušies Latvijā, reģionālajā sabiedriskajā transportā var braukt bez maksas. No 12. marta līdz 30. aprīlim kopumā pārvadāti 72 011 ukraiņi, no kuriem 32 596 brauca reģionālo maršrutu autobusos, bet 39 415 – vilcienos. Atbrīvojums no braukšanas maksas neattiecas uz komerciālajiem reģionālajiem autobusu maršrutiem, kas kustības sarakstos atzīmēti ar lielo burtu “K”. Savukārt atbrīvojumu no braukšanas maksas valstspilsētu pašvaldību sabiedriskajā transportā nosaka pašvaldības.

Kopš 12. marta veiktas izmaiņas pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili, tai skaitā taksometru, jomā, sniedzot iespēju ukraiņiem reģistrēties Taksometru vadītāju reģistrā, neizvirzot prasību par valsts valodas zināšanām. Līdz šim Taksometru vadītāju reģistrā reģistrēti 22 Ukrainas civiliedzīvotāji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI