DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvijai un Slovākijai labs potenciāls ekonomisko attiecību stiprināšanai IT un augsto tehnoloģiju jomās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Oficiālās vizītes laikā Slovākijā Valsts prezidents Egils Levits tikās ar Slovākijas parlamenta (Nacionālās padomes) priekšsēdētāju Borisu Kolāru (Boris Kollár), uzsverot parlamenta lomu NATO Austrumu flanga stiprināšanā un ekonomisko attiecību veicināšanā starp abām valstīm.

Sarunā ar Slovākijas parlamenta priekšsēdētāju Valsts prezidents pateicās parlamentam par pastāvīgā uzturēšanās mandāta piešķiršanu slovāku karavīru pārstāvniecībai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā. B. Kolārs pateicās par labiem karavīru uzturēšanās apstākļiem Latvijā un uzsvēra, ka Slovākijai tas bija svarīgs lēmums. “Tas ir spēcīgs signāls par mūsu valsts ieguldījumu NATO kopējā aizsardzībā,” akcentēja B. Kolārs.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja ekonomisko attiecību stiprināšanu starp Latviju un Slovākiju. Valsts prezidents uzsvēra, ka liels potenciāls tirdzniecības un ekonomisko sakaru stiprināšanā ir IT un augsto tehnoloģiju jomās.

Valsts prezidents informēja B. Kolāru par Trīs jūru iniciatīvas samitu Rīgā šī gada jūnijā, uz kuru ieradīsies arī Slovākijas prezidente. Līdztekus politiskajām sarunām, samita ietvaros notiks arī Biznesa forums, kā arī pilsoniskās sabiedrības un parlamentāriešu tikšanās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI