DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ASV vēstnieka Latvijā Džona Kārvaila vizīte Rēzeknē, 22. un 23. martā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rēzeknes Komunikācijas un ārējās sadarbības nodaļas vadītāja Nataļja Jupatova (pa labi) un Sociālās palīdzības nodaļas vadītāja, Alīna Klimone (pa kreisi), kuras palīdz organizēt atbalstu Ukrainas bēgļiem Rēzeknē.

Publicitātes foto

ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails no 22. līdz 23. martam divu dienu vizītē apmeklēja Rēzekni, lai apliecinātu ASV atbalstu Latvijai, veidotu ilgstošas ASV un Rēzeknes attiecības un pateiktos vietējai kopienai par dāsno atbalstu Ukrainas tautai.

Vēstnieks Kārvails: "Putina izvēlētā kara sekas neaprobežojas tikai ar Ukrainu un Krieviju. Tam ir ietekme visā pasaulē, un tas liek apšaubīt mūsu kopējo drošību un labklājību vairākos aspektos, sākot ar pašpārvaldi, cilvēktiesībām, enerģētikas un pārtikas nodrošinājumu. Es vēlos apliecināt rēzekniešiem, ka ASV un mūsu NATO sabiedrotie ir apņēmušies aizstāvēt katru NATO teritorijas kvadrātcollu. Šī apņemšanās ir svēts pienākums, un latvieši ir redzējuši, ka NATO pēdējo nedēļu laikā ir pastiprinājusi savu klātbūtni Latvijā, izpildot šīs saistības.
 
Vizītes laikā vēstnieks Kārvails tikās ar Rēzeknes domes priekšsēdētāja vietnieku Alekseju Stecu, apmeklēja Latgales vēstniecības "GORS" mākslas centru,​​kā arī uzzināja par Rēzeknes pilsētas palīdzību Ukrainas bēgļiem. Vēstnieks tikās arī ar Ivetu Mietuli, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektori un pārrunāja akadēmijas ieguldījumu ekonomikas attīstībā un medijpratības uzlabošanā.  Vēstnieks Kārvails viesojās arī uzņēmumā New Fuels, kas palīdz nodrošināt tīru, atjaunojamu enerģiju un veicina Latvijas enerģētisko neatkarību.
Vēstnieks Kārvails: “Esmu pateicīgs par sirsnīgo viesmīlību, viesojoties Rēzeknē, un par iespēju tikties un uzklausīt vietējos iedzīvotājus. Mani iedrošina, ka tik daudz cilvēku Rēzeknē pulcējas, lai atbalstītu ukraiņu tautu — vietējā kopiena ir loti dāsna. Mums kā sabiedrotajiem jāpaliek vienotiem, lai nodrošinātu mūsu drošību un palīdzētu ukraiņiem aizstāvēt savu valsti.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI