DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemnieku saeimas kongresā diskutēsim par zaļo kursu un energopietiekamību Latvijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 17. martā norisināsies ikgadējais biedrības ‘’Zemnieku saeima’’ kongress. Kā katru gadu, organizācijas biedri tiks iepazīstināti ar noslēgtajā gadā iesākto un paveikto. Biedri tiks iepazīstināti arī ar nākošā gada prioritātēm, un sasniedzamajiem mērķiem. Tomēr, izprotot milzīgos izaicinājumus, ar kuriem sabiedrībai kopumā un lauksaimniekiem tuvākajā piecgadē būs jātiek galā, kongresa diskusijas būs par pārtikas cenu kāpumu un energopietiekamību.

Diskusiju daļa kongresā tiks uzsākta plkst. 12:00, ar īsu Zemnieku saeimas valdes priekšsēdētāja vietnieces Mairas Dzelzkalējas-Burmistres prezentāciju “Zaļais kurss = pārtikas drošība?!’’. Pēc tam plānota paneļa diskusija “Zaļais kurss un pārtikas tendences’’, kurā diskutēs Zemnieku saeimas valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš, Roberts Zīle – Eiropas Parlamenta viceprezidents, Artūrs Toms Plešs – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības centrs, kā arī Miķelis Grīviņš, Latvijas universitātes Baltijas studiju centra pētnieks.

Otrā diskusiju kārta tiks sākta 13:10, ar ievadprezentāciju no Edija Šaicāna (Ekonomikas ministrija). Tālāk diskusijā “Energopietiekamība un riski Latvijā’’, piedalīsies biedrības Zemnieku saeima valdes priekšsēdētāja vietnieks Mareks Bērziņš, neatkarīgs enerģētikas eksperts Āris Žīgurs, Edijs Šaicāns (Ekonomikas ministrija) un Kristaps Klauss (Latvijas Kokrūpniecības federācija).

Kongress notiks 17. martā no plkst. 10:00 AS “Latvijas valsts meži”, Zemgales filiālē, Jelgavā, Loka maģistrālē 2M. Vietu skaits klātienē ir ierobežots, tāpēc pieteikšanās ir obligāta līdz 16. martam, rakstot uz ZSA biroju birojs@zemniekusaeima.lv vai zvanot pa tālruni 67027044.

Pieteikšanās attālinātajai dalībai kongresā, aizpildot reģistrācijas formu (pieslēgšanās saiti saņemsiet pēc reģistrācijas): https://www.mittoevents.com/zemnieku-saeimas-17032022/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI