DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Andra Levites kundze tiekas ar bēgļiem no Ukrainas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Gatis Rozenfelds, Valsts prezidenta kanceleja

7. martā Andra Levites kundze apciemoja Ukrainas iedzīvotājus, kuri 2. martā ar diviem autobusiem ieradās Latvijā, lai patvertos no karadarbības.

“Es priecātos, ja mums būtu cits iemesls, kāpēc mēs šodien tiekamies. Es ceru, ka jūs jūtaties šeit, Latvijā, drošībā, ka kaut cik varat uzturēt kontaktu ar radiem, draugiem un kaimiņiem Ukrainā, lai zinātu, kā viņiem klājas,” tā bēgļus no Ukrainas uzrunāja A. Levites kundze. “Es pati esmu augusi bēgļu ģimenē, tāpēc ceru, ka jums šis posms būs pēc iespējas īsāks, ka jums nevajadzēs gadiem ilgi dzīvot trimdā un ka jūs varēsiet atgriezties savās pilsētās,” turpināja A. Levite.

Tiekoties ar Andras Levites kundzi, Ukrainas iedzīvotāji dalījās stāstos par to, kā patvērušies no bumbām, kāpēc izvēlējušies doties bēgļu gaitās. Tāpat viņi dalījās sajūtās, kādas radušās, atstājot savas sabombardētās mājas. No Ukrainas atbraukušie arī informēja par to, kādā situācijā šobrīd Ukrainā atrodas cilvēki ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem vai vecie ļaudis, kuri ir guloši un nevar pamest savas mājas, bet kuriem ir nepieciešama palīdzība.

16 cilvēku grupā, kura par savām mājām šobrīd sauc sociālās aprūpes centru “SenRīga”, ir cilvēki ar kustību traucējumiem. Andras Levites kundze izsaka pateicību Latvijas cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas “Sustento” vadītājai Guntai Ančai un biedrības “Latvijas Samariešu apvienība” direktoram Andrim Bērziņam par šo cilvēku nogādāšanu un izmitināšanu Latvijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI