DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. novembrī, 2021
Lasīšanai: 10 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

AS “Pasažieru vilciens” plāno nodrošināt apstiprinātā vilcienu kustības grafika izpildi pilnā apjomā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Līdz ar Ministru kabineta izsludinātajiem 2021. gada 9. oktobra rīkojuma NR. 720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” grozījumiem AS “Pasažieru vilciens” plāno nodrošināt apstiprinātā vilcienu kustības grafika izpildi pilnā apjomā. AS “Pasažieru vilciens” pret covid-19 vīrusu vakcinējušies jau 96% uzņēmuma darbinieku. Kā arī, pa Latvijas sliežu ceļiem sāk kursēt mirdzošām Ziemassvētku zvaigznēm izgaismots vilciens.

2021.gada 9.oktobrī Ministru kabinets izdeva rīkojumu Nr.720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, kas visā valsts teritorijā nosaka ārkārtējo situāciju no 2021.gada 11.oktobra līdz 2022.gada 11.janvārim. Šis rīkojums, līdz ar 2021.gada 28.septembrī pieņemtajiem Ministru kabineta noteikumiem Nr.662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, nosaka virkni epidemioloģiskās drošības pasākumu, kas veicami, lai ierobežotu infekcijas slimības Covid-19 izplatību. Šie noteikumi ir attiecināmi arī uz visiem AS "Pasažieru vilciens" kā valsts kapitālsabiedrības darbiniekiem. Reaģējot uz vakar izziņotajiem rīkojuma Nr. 720 grozījumiem, kas nosaka termiņa pagarinājumu valdības noteiktajai prasībai par Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta iegūšanu līdz 2021. gada 15.decembrim, akciju sabiedrība “Pasažieru vilciens” atsauc iepriekš izskanējušo informāciju par iespējamo vilcienu reisu samazinājumu un plāno nodrošināt apstiprinātā vilcienu kustības grafika izpildi pilnā apjomā.

"Mūsu darbinieku un pasažieru drošība valstī noteiktajā ārkārtas situācijā ir mūsu galvenā prioritāte. Esam gandarīti par valdības pieņemto stratēģisko lēmumu, kas ļaus akciju sabiedrībai "Pasažieru vilciens" kā vienīgajam iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējam, kas pārvadā pasažierus pa dzelzceļu visā Latvijas teritorijā, nodrošināt sabiedrībai tik kritiskā situācijā nepieciešamo pakalpojumu nepārtrauktību. Pateicoties efektīvai sadarbībai ar nozares atbildīgajām institūcijām – Satiksmes ministriju un Autotransporta direkciju, ir rasts saprātīgs kompromiss starp epidemioloģiskās drošības pasākumiem un sabiedrībai akūti nepieciešamo pasažieru pārvadājumu nodrošināšanu esošajā apjomā. Lai arī joprojām mēs saskaramies ar lieliem izaicinājumiem savā ikdienas darbībā, tomēr šis lēmums ļaus “Pasažieru vilcienam” turpināt nodrošināt precīzu un pilnvērtīgu vilcienu kustību, pasažieriem nezaudējot nevienu reisu”, skaidro uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

 Ārkārtējās situācijas laikā sabiedriskajā transportā paliek spēkā iepriekš noteiktie drošības pasākumi un pakalpojumi tiek nodrošināti nedrošajā jeb sarkanajā režīmā, t.i., lai pakalpojumus saņemtu nav nepieciešams darbspējīgs sertifikāts. Līdz ar to AS "Pasažieru vilciens" pakalpojumi ir pieejami visiem iedzīvotājiem – kā vakcinētiem, tā nevakcinētiem. Lai rūpētos gan par pasažieru, gan darbinieku drošību, ir stiprināti gan spēkā esošie drošības pasākumi uzņēmuma vilcienos, gan ieviesta virkne jaunu pašā uzņēmumā. Šobrīd lielākā daļa darbinieku jau ir vakcinēta, un uzņēmuma darba aizsardzības speciālisti turpina aktīvi organizēt vakcinācijas pasākumu procesu. Pēc Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojuma Nr.720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” AS “Pasažieru vilciens” darbinieki aktīvi turpināja vakcinēšanos, lai laikus saņemtu derīgu vakcinācijas sertifikātu. Vakcinēšanos uzņēmumā šobrīd ir pabeiguši vai uzsākuši 96% uzņēmuma darbinieku, kuriem 2021. gada 15. decembrī būs derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Līdz ar to lielākā daļa AS “Pasažieru vilciens” darbinieku varēs turpināt veikt savus darba pienākumus, saskaņā ar valstī spēkā esošo tiesisko regulējumu. Lai nodrošinātu iespēju turpināt darbu arī pēc pārejas perioda beigām un sniegt pakalpojumu drošā vidē, uzņēmums visiem "Pasažieru vilciena" darbiniekiem turpinās sniegt informāciju par vakcinācijas nozīmīgumu ar zinātniski pamatotu informāciju, kā arī darbinieku ērtībai sniedz atbalstu vakcinācijas pasākumos.

Katru gadu ap Ziemassvētkiem akciju sabiedrība “Pasažieru vilciens” cenšas kādā neierastā veidā atgādināt saviem pasažieriem par gada sirsnīgāko svētku tuvošanos un radīt gaišu pirmssvētku noskaņu. Četrus gadus pēc kārtas vienā mūsu elektrovilcienā pirms gadu mijas pasažierus iepriecināja īpaša Ziemassvētku rotājumiem dekorēta egle. Egles tika izaudzētas Nacionālajā Botāniskajā dārzā Salaspilī, kur ziemas saulgriežos tās tika rūpīgi pārstādītas podos novietošanai vilciena vagonā, kur ik dienas priecēja tūkstošiem pasažieru. Egles ir godam izceļojušās pa visu Latviju, un pavasarī divas ir veiksmīgi iedzīvojušās pie gādīgu cilvēku mājām. Šogad, ievērojot tradīciju Ziemassvētku un gadu mijas laikā radīt svētku noskaņu arī vilcienā un pateicoties IKEA idejai un atbalstam, veselā “Pasažieru vilciena” elektrovilciena sastāvā iemirdzēsies mirdzošas un siltu gaismu dāvājošas Ziemassvētku zvaigznes, kuras turpinās mūsu uzņēmuma eglīšu iesākto Ziemassvētku brīnuma stāstu vilcienos. Sadarbība starp IKEA un mūsu uzņēmumu ir lieliska iespēja šajā laikā, kad dabā apkārt paliek aizvien mazāk gaismas un cilvēki aizvien vairāk sāk izjust tumsas ieskaujošo varu, pašiem radīt gaismu, kurā dalīties ar apkārtējiem. Šī unikālā akcija ir mūsu uzņēmuma iespēja pateikties mūsu uzticīgajiem pasažieriem par kopā būšanu un sveikt tuvojošajos Ziemassvētkos.

Jau piekto gadu ievērojot tradīciju Ziemassvētku un gadu mijas laikā radīt svētku noskaņu arī vilcienā, šogad, pateicoties IKEA idejai un dāsnumam, pārsteigums mūsu pasažieriem ir zvaigznēm izrotāts vesels elektrovilciena sastāvs. Laikā, kad apkārt kļūst tumšāks, ir brīnišķīgi, ka cilvēku ikdienas gaitas tiek izgaismotas ar zvaigžņu stariem, un arī mēs viens otru varam uzmundrināt ar kādu sirsnīgu vārdu,” aicina AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis

Izgaismotais vilciens no 12.novembra kursēs starppilsētu maršrutos. Galvenā vilciena dekorācija ir STRÅLA – dekoratīva zvaigznes formas lampa, kas darbojas ar LED spuldzēm – tās ietaupa līdz pat 85 % elektroenerģijas un kalpo 10 reižu ilgāk par ierastajām kvēlspuldzēm. Vilciena logus izgaismo 68 šādas zvaigznes. Svētku vilciena sastāvs kursēs visos elektrovilciena maršrutos, un vienas dienas laikā svētku sveiciens var sasniegt Aizkraukles, Jelgavas, tāpat Skultes un Tukuma virziena pasažierus. Mājīgā zvaigžņu gaisma būs redzama arī no ārpuses, tā iepriecinot ne tikai vilcienā braucošos, bet arī iedzīvotājus, kuru ikdienas gaitas ved gar vilciena sliežu ceļiem.

NB! Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtas situāciju AS "Pasažieru vilciens" aicina pasažierus pirms došanās ar vilcienu izvērtēt brauciena nepieciešamību, savu fizisko stāvokli, kā arī veselības drošības apsvērumus un ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus! Atgādinām, ka visos vilcienu maršrutu reisos AS "Pasažieru vilciens" organizē iekāpšanu un izkāpšanu tā, lai pasažieru skaits transportlīdzeklī nepārsniedz 85% no tā kopējās ietilpības. Joprojām spēkā ir prasība visiem vilcienu reisu pasažieriem lietot mutes un deguna aizsegus. Pasažieri tiek informēti par mutes un deguna aizsega pareizu lietošanu (aizsedzot muti un degunu) un pakalpojuma sniegšanu atsaka, ja persona nelieto mutes un deguna aizsegu vai lieto to neatbilstošā veidā (neaizsedzot degunu un muti). Konfliktu situāciju gadījumā tiks piesaistīta Valsts vai pašvaldību policija.

Pasažieri tiek aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai par reisiem un izmaiņām uzņēmuma mājaslapā, sadaļā IZMAIŅAS. Savukārt precīzu vilcienu kursēšanas grafiku lūdzam skatīt interaktīvajā vilcienu kustības sarakstā. Mājaslapā un mobilajā lietotnē publicētais vilcienu kustības saraksts, kas redzams 10 dienas iepriekš, ietver visas plānotās izmaiņas.

 Par uzņēmumu                                                                                                                                                                                 

Uzņēmums ir izveidots 2001. gada 2. novembrī. Akciju sabiedrība "Pasažieru vilciens" ir vienīgais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas pārvadā pasažierus pa dzelzceļu visā Latvijas teritorijā. AS "Pasažieru vilciens" ir patstāvīgs valsts uzņēmums. Eirobarometrs 2018. gada iedzīvotāju aptauja liecina, ka "Pasažieru vilciena" precizitāte un uzticamība ir augstākā Eiropā. 2020.gadā uzņēmums ar 23 elektrovilcienu sastāviem un 18 dīzeļvilcienu sastāviem veica 5.86 miljonus vilcienu km un pārvadāja 12.84 miljonus pasažieru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI