DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā brīvprātīgie sākuši senioru apzvanīšanu un informēšanu par vakcinācijas iespējām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No pirmdienas, 8. novembra, Rīgas pašvaldības darbinieki un brīvprātīgie sākuši galvaspilsētas senioru apzvanīšanu un informēšanu par vakcinācijas iespējām. Brīvprātīgie noskaidros vakcinācijai traucējošos iemeslus un mudinās seniorus pasargāt sevi un vakcinēties.

Senioru informēšanā iesaistījušies Izglītības, kultūras un sporta departamenta iestāžu darbinieki, īpašu atsaucību izrādījuši Rīgas bibliotēku darbinieki, kā arī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra kolektīvs un I. Ziedoņa muzeja fonda pārstāvji.

Rīgas pašvaldība ir noslēgusi līgumus ar minētajām organizācijām par sensitīvo datu saņemšanu un izmantošanu, kā arī veic brīvprātīgo instruktāžu.

Patlaban Rīgā ir aptuveni 52 000 nevakcinētu senioru.

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnē pieejamā informācija, Rīgā vecuma grupā no 60 līdz 69 gadiem ir vakcinējušies 75% senioru, vecuma grupā no 70 līdz 79 gadiem ir vakcinējušies 70%, vecuma grupā no 80 līdz 89 gadiem ir vakcinējušies vien 57%, savukārt vecuma grupā pēc 90 gadiem vēl mazāk – tikai 37%. Taču kā liecina statistika, diemžēl tieši seniori ir tie, kuriem Covid – 19 slimības gaita norit īpaši smagi.

Pagājušajā nedēļā Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis attālināti tikās ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un uzsvēra, ka NVO ir aktīvākā sabiedrības daļa, tāpēc viņš aicināja individuāli uzrunāt savu organizāciju biedrus. “Mēs katrs pazīstam kādu senioru. Un dažreiz pietiek ar vienu sirsnīgu vārdu, lai glābtu sava līdzcilvēka dzīvību. Tāpēc aicinu ikvienu iesaistīties un nākt palīgā lēmuma pieņemšanā par vakcinēšanos,” uzsvēra M. Staķis.

Rīgas dome aicina - ja arī Tu pazīsti kādu senioru – radinieku, paziņu, kaimiņu, uzrunā viņu, aicini vakcinēties, jo katra cilvēka dzīvība ir svarīga. Tikai kopīgiem spēkiem, rūpējoties citam par citu, mēs varēsim ierobežot un uzveikt Covid-19 vīrusa izplatību!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI