DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU aicina vidusskolas sadarboties fizikas un ķīmijas padziļinātajā apguvē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina skolas un pašvaldības sadarboties un piedāvā vidusskolēniem, kuri padziļināti mācās eksaktos kursus, izmantot RTU laboratorijas un mācībspēku atbalstu. RTU skolām piedāvā resursus, kādu nav skolu rīcībā, tā veicinot kvalitatīvu un visiem pieejamu, uz jaunākajām tehnoloģijām balstītu, eksakto priekšmetu mācīšanu.

RTU piedāvā sadarbību skolām un pašvaldībām, nodrošinot atbalstu skolēniem, kuri atbilstoši jaunajam vispārējās vidējās izglītības standartam izvēlējušies padziļinātās apguves kursus «Fizika II», «Ķīmija II» un «Projekts» un kuru skolu rīcībā nav resursu, lai nodrošinātu šo priekšmetu padziļinātu īstenošanu. Šādu universitātes iesaisti mācību procesā pieļauj Ministru kabineta noteikumi par valsts vispārējās vidējās izglītības standartu un vispārējās vidējās izglītības programmu paraugiem, paredzot, ka skola var iesaistīt augstākās izglītības iestādes, lai nodrošinātu plānoto rezultātu sasniegšanu vai kursu apgūšanu.

Padziļinātās apguves fizikas un ķīmijas nodarbības RTU piedāvā organizēt vienu vai divas reizes nedēļā atkarībā no tā, vai tiek izvēlēts viens vai abi mācību kursi, RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā, Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē. RTU skolēniem nodrošinās visus nepieciešamos materiālus, tehnisko aprīkojumu, kā arī pieeju RTU zinātniskajām datubāzēm.

RTU piedāvā nodrošināt visus nepieciešamos nodarbību veidus – teorētiskās nodarbības, seminārus, laboratorijas darbus, kā arī pārbaudes darbus. Teorētiskajās nodarbībās skolēni apgūs fizikālo vai ķīmisko parādību un likumsakarību būtību, semināros – kā pielietot teorētiskos modeļus un likumsakarības praksē, savukārt laboratorijas nodarbībās attīstīs prasmi veikt un novērot dažādu procesu norisi, reģistrējot novērojumu rezultātus, iepazīsies ar mērinstrumentu darbības pamatprincipiem, kā arī datu apstrādes pamatlikumiem un iemācīsies analizēt iegūtos rezultātus un sakarības, to atbilstību realitātei un teorētiskajām likumsakarībām.

Skolēniem tiks dota arī iespēja attīstīt pētnieciskā darba prasmes, realizējot starpdisciplināru kursu «Projekts», kura laikā viņi strādās RTU pētnieciskajās laboratorijās zinātniskā personāla uzraudzībā. Tiks attīstīta kritiskā domāšana, salīdzinot iegūtos rezultātus ar datiem literatūrā un grupas biedru iegūtajiem rezultātiem, kā arī prezentējot rezultātus jomas speciālistiem.

Padziļināto kursu apguvi RTU vidusskolēni varēs uzsākt 2022. gada septembrī. Taču, tā kā nodarbību dalībnieku skaits būs ierobežots, RTU aicina skolas  pieteikties sadarbībai, līdz 15. decembrim sūtot pieteikumus un jautājumus uz e-pastu Juris.Blums@rtu.lv, lai jau laikus uzsāktu sarunas par sadarbības līgumu slēgšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI