DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Apstiprināti Varakļānu novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanu rezultāti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Varakļānu novada pašvaldības vēlēšanu komisija un Rēzeknes novada pašvaldības vēlēšanu komisija šā gada 12. septembrī ir apstiprinājusi 11. septembra pašvaldības domes vēlēšanu rezultātus.

Centrālajai vēlēšanu komisijai iesūtītā informācija liecina, ka Varakļānu novada domes vēlēšanās piedalījušies kopumā 1512 vēlētāji jeb 59,43% no novada balsstiesīgajiem pilsoņiem, bet Rēzeknes novada domes vēlēšanās - 6465 vēlētāji jeb 25,92% balsstiesīgo.

11. septembra vēlēšanām vēlētāju sarakstos Varakļānu novadā bija reģistrēti 2544 vēlētāji, bet Rēzeknes novadā - 24 946 pilsoņu. Varakļānu novadā iespēju nobalsot iepriekš izmantoja 657 jeb 25,83% vēlētāju, bet Rēzeknes novadā - 2312 jeb 9,27% balsstiesīgo pilsoņu. Vēlētāju aktivitāte vēlēšanu dienā Varakļānu novada bija 855 vēlētāji jeb 33,61%, bet Rēzeknes novadā - 4153 vēlētāji jeb 16,65% no balsstiesīgajiem.

Iespēju nobalsot atrašanās vietā Varakļānu novadā izmantojuši  100 vēlētāju, bet Rēzeknes novadā 234 vēlētāji.

Atbilstoši Varakļānu novada vēlēšanu komisijas apkopotajiem rezultātiem piecu procentu barjeru iekļūšanai Varakļānu novada domē ir pārvarējuši un deputātu mandātus ieguvuši trīs kandidātu saraksti - "LATVIJAS ZEMNIEKU SAVIENĪBA"Politiskā partija "Latvijas Reģionu Apvienība", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Latvijas attīstībai". Varakļānu novada domē strādās 15 deputāti.

Savukārt Rēzeknes novada domē iekļuvuši seši deputātu kandidātu saraksti - Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Politiskā partija "Latvijas Reģionu Apvienība"Jaunā konservatīvā partijaJaunā VIENOTĪBA, "Kustība "Par!"", LATGALES PARTIJA"Latvijas attīstībai""Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija un Zaļo un Zemnieku savienība. Rēzeknes novada domē bija jāievēl 19 deputāti.

Ar informāciju par vēlēšanu rezultātiem var iepazīties CVK tīmekļvietnē - https://vrd2021.cvk.lv/.

Salīdzinājumam iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2017. gadā Rēzeknes novada teritorijā ietilpstošajās pašvaldībās vēlēšanās nobalsoja 40,54% vēlētāju, savukārt Varakļānu novadā – 51,98% balsstiesīgo.

Pašvaldības domes vēlēšanu likums paredz, ka vēlēšanu rezultāti novados vēlēšanu komisijām jāapstiprina ne vēlāk kā trīs dienu laikā pēc vēlēšanām. Kandidātu sarakstu iesniedzējiem, kā arī pieteiktajiem kandidātiem ir tiesības gan vēlēšanu iecirkņa komisijas, gan pašvaldības vēlēšanu komisijas un Rēzeknes novada pašvaldības vēlēšanu komisijas lēmumu par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu triju darbdienu laikā pēc tā pieņemšanas dienas apstrīdēt Centrālajā vēlēšanu komisijā. Centrālajai vēlēšanu komisijai sūdzība jāizskata un lēmums jāpieņem triju dienu laikā.

Atbilstoši Varakļānu novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanu likumam pirmajai jaunievēlētās domes sēdei Varakļānu novadā un Rēzeknes novadā jānotiek 1. oktobrī. Jaunievēlētos deputātus uz pirmo domes sēdi uzaicina attiecīgās pašvaldības vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI