DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Publisko izdevumu komisija: Latvijas Olimpiskajai komitejai no federācijām jāatgūst dubultā apmaksātie izdevumi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Olimpiskajai komitejai jāizmanto visi pieejamie līdzekļi, lai no sporta federācijām atgūtu dubultā apmaksātos izdevumus, kas atklājušies Valsts kontroles revīzijā, otrdien, 7.septembrī, pēc Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdes uzsvēra komisijas priekšsēdētāja biedrs Krišjānis Feldmans.

Tāpat nepieciešams domāt par sporta nozares finansēšanas pilnveidošanu, lai federācijas valsts finansējumu saņemtu no viena sadarbības partnera, akcentēja K.Feldmans.

Deputāti šodien komisijas sēdē iepazinās ar rezultātiem Valsts kontroles revīzijai par Latvijas Olimpiskās komitejas rīcību, izlietojot piešķirtos valsts budžeta līdzekļus. Tajā secināts, ka kopumā Latvijas Olimpiskās komitejas piešķirtos valsts budžeta līdzekļus 2019. un 2020.gadā saņēmušas mērķgrupas.

Tomēr neatbilstības valsts budžeta līdzekļu izlietojumā konstatētas 12 no 33 sporta federācijām. Būtiskākie pārkāpumi, kas saistīti ar attaisnojuma dokumentu iesniegšanu divām dažādām struktūrām, tādējādi saņemot finansējumu dubultā apmērā, revīzijas gaitā atklāti četrās federācijās, deputātus informēja Valsts kontroles pārstāve.

Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvji deputātus informēja, ka situācija ar dubultā apmaksātajiem izdevumiem pašlaik atrisināta trīs no četriem gadījumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI