DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Balsošanai pēc īpašuma atrašanās vietas Varakļānu novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanās reģistrējies 131 vēlētājs

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2. augusta līdz 2. septembrim 131 vēlētājs izmantojis iespēju reģistrēties balsošanai 11. septembra Varakļānu novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanām, jo kādā no šiem vēlēšanu apgabaliem pieder nekustamais īpašums, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotā informācija.

Vairākums jeb 112 vēlētāji vēlēšanu apgabala maiņu veikuši tiešsaistē PMLP e-pakalpojumā. Klātienē, iesniedzot iesniegumu pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē, vēlēšanu apgabala maiņu pieteikuši 19 vēlētāji.

Tiesības piedalīties 11. septembra vēlēšanās ir Latvijas un Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem no 18 gadu vecuma, kuriem bija reģistrētā dzīvesvietā Rēzeknes novadā vai Varakļānu novadā vismaz 90 dienas pirms vēlēšanu dienas (šā gada 13. jūnijā) vai kuriem attiecīgajā pašvaldībā pieder nekustamais īpašums, ja viņi līdz 2. septembrim izmantoja iespēju reģistrēties balsošanai attiecīgajā vēlēšanu apgabalā.

Pašvaldību vēlēšanās vēlētāji var balsot jebkurā sava vēlēšanu apgabala vēlēšanu iecirknī, kā balsošanas dokumentu uzrādot pasi vai personas apliecību. Vēlētāju uzskaitei vēlēšanu iecirkņos tiks izmantots tiešsaistes vēlētāju reģistrs.

To, vai vēlētājs reģistrēts Varakļānu novada domes vai Rēzeknes novada domes vēlēšanām, var noskaidrot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes e-pakalpojumā “Vēlēšanu apgabala noskaidrošana” vai pa Centrālās vēlēšanu komisijas uzziņu tālruni 67049999.

Vēlēšanu iecirkņu darba laiks vēlēšanu dienā, 11. septembrī, būs no pulksten 7.00 līdz 20.00. Vēlētāji var izmantot arī iespēju nobalsot iepriekš:

  • pirmdien, 6. septembrī, no plkst. 16.00 līdz 20.00;
  • ceturtdien, 9. septembrī, no plkst. 9.00 līdz 16.00;
  • piektdien, 10. septembrī, no plkst. 13.00 līdz 20.00.

Lai izpildītu Satversmes tiesas spriedumu, ar kuru tika noteikts, ka Varakļānu novada pievienošana Rēzeknes novadam neatbilst Satversmei, šā gada 1. jūnijā Saeima pieņēma grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā un Varakļānu novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanu likumu, kas paredz, ka pašvaldību vēlēšanām šajos novados  jānotiek šā gada 11.septembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI