DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. augustā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

No septembra sākuma izmaiņas vilcienu kustības sarakstos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No septembra sākuma izmaiņas vilcienu kustības sarakstos, spēkā stāsies rudens sezonai pielāgots vilcienu kustības grafiks, papildu vagoni vienības brauciena dalībniekiem ar divriteņiem, atcelti papildu vasaras vilcieni piejūras virzienos, norīkoti papildu reisi Daugavpils virzienā un atjaunota vilcienu satiksme ar Līvāniem svētdienās.

Saskaņā ar Sabiedriskā transporta padomes pieņemto lēmumu atbalstīt Autotransporta direkcijas priekšlikumu nodrošināt divus papildu vilciena reisus maršrutā Rīga–Daugavpils, nolūkā stiprināt vilciena lomu sabiedriskā transporta sistēmā un nodrošināt biežāku satiksmi starp Daugavpili un Rīgu, AS Pasažieru vilciens jau no 1. septembra savienojumā starp Rīgu un Daugavpili ik dienu nodrošinās astoņus vilciena reisus: plkst.7.31, 13.01 (jaunais ikdienas reiss), 16.31 un 18.01 no Rīgas, kā arī plkst.6.22, 7.40, 13.07 (jaunais ikdienas reiss) un 17.36 no Daugavpils. Pilno sarakstu var apskatīt šeit.

Līdz ar atvaļinājumu un vasaras brīvlaika beigām un jauna mācību gada sākumu, domājot par nodarbinātajiem un tiem, kuri apmeklē mācību iestādes galvaspilsētā, no 5. septembra svētdienās turpmāk kursēs papildu vilciens no Līvāniem uz Rīgu ar atiešanas laiku plkst. 16.08. no Līvānu dzelzceļa stacijas un ierašanos galapunktā Rīgas centrālajā stacijā plkst. 18.30. Pa ceļam vilciens pieturēs vēl deviņās pieturvietās un šajā reisā pavadīs 2 stundas un 22 minūtes. Pilno kustības sarakstu var redzēt šeit.

Vasaras sezonai noslēdzoties un ievērojot sezonālās pasažieru skaita izmaiņas rudens periodā ir veiktas arī citas izmaiņas vilcienu satiksmes sarakstos piejūras virzienos. Tiks atcelti vairāki iepriekš norīkotie papildu vilcieni darbadienās Rīga-Saulkrasti un Rīga-Dubulti virzienos, saglabājot to kursēšanu tikai brīvdienās. Tāpat pilnībā tiks atcelti vasaras sezonas vilcieni Rīga-Carnikava un Rīga-Dubulti.

Tiks mainīts arī vagonu skaits elektrovilcienos virzienos Rīga-Jelgava un Rīga-Sloka. No 6. septembra būs izmaiņas Aizkraukles un Jelgavas virziena vilcienu sarakstos. Pasažieri tiek aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai par reisiem uzņēmuma mājaslapā, sadaļā IZMAIŅAS. Savukārt precīzu vilcienu kursēšanas grafiku lūdzam skatīt interaktīvajā vilcienu kustības sarakstā. Mājaslapā un mobilajā lietotnē publicētais vilcienu kustības saraksts, kas redzams 10 dienas iepriekš, ietver visas aktuālās izmaiņas.

Atgādinām, ka jau 5. septembrī Siguldā norisināsies 31. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens. Lai atbalstītu pasākuma dalībnieku videi draudzīgu pārvietošanos, AS Pasažieru vilciens norīkos papildu vagonus vilcienu reisos Nr.874 Rīga (10.46) - Sigulda (11.53) 6 vagonu sastāvā un Nr.839 Sigulda (16.10) - Rīga (17.15) 4 vagonu sastāvā. Atgādinām, ka, pārvadājot vilcienā velosipēdu, jāiegādājas bagāžas biļete. Aicinām pasažierus ar un bez divriteņiem izturēties ar cieņpilnu sapratni

vienam pret otru. Iespējams, ka sacensību dalībnieki velosipēdus pārvadās arī citos reisos. Vilcienu

kustības saraksts ar iespēju iegādāties braukšanas un bagāžas biļetes redzams šeit.

NB! Joprojām aicinām pasažierus pirms došanās ar vilcienu izvērtēt savu fizisko stāvokli, kā arī veselības drošības apsvērumus un ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus! Atgādinām, ka joprojām ir spēkā prasība, braucot vilcienā, lietot mutes un deguna aizsegu!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI