DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Varakļānu novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanās vēlētāji var balsot atrašanās vietā, ja veselības dēļ nevar nokļūt iecirknī

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Arī Varakļānu novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanās vēlētāji var pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā, ja veselības stāvokļa dēļ nebūs iespējams nokļūt vēlēšanu iecirknī, un vēlēšanu laikā viņi atradīsies sava vēlēšanu apgabala teritorijā.

Pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā var arī vēlētāji, kuri atrodas pašizolācijā vai karantīnā saistībā ar Covid-19. Tāpat pieteikt balsošanu atrašanās vietā drīkst arī slimojošu personu aprūpētāji, ja viņi ir konkrētās pašvaldības vēlētāji un balsošanas laikā atradīsies aprūpējamā dzīvesvietā.

Pieteikt balsošanu atrašanās vietā vēlēšanu nedēļā no 6. septembra varēs vēlēšanu iecirkņos iecirkņu darba laikā. Savukārt, ja ir iespēja iesniegumu parakstīt ar drošu elektronisko parakstu vai nosūtīt pa pastu, to jau šobrīd var iesniegt pašvaldības vēlēšanu komisijai. Uzticības persona var arī aizpildīt un iesniegt pieteikumu vēlētāja vārdā.

Iesniegumā jānorāda vēlētāja vārds, uzvārds, personas kods, telefona numurs, precīza adrese un ārdurvju kods, ja tāds ir, kā arī balsošanas atrašanās vietā iemesls (veselības stāvokļa dēļ vai slimojošas personas aprūpētājs) un jāsniedz informācija par atrašanos pašizolācijā vai mājas karantīnā saistībā ar Covid-19. Iesnieguma paraugs pieejams Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapas sadaļā “Balsošana vēlētāja atrašanās vietā”.

Iesniegums jānogādā iecirknī vai jānosūta attiecīgajai pašvaldības vēlēšanu komisijai līdz vēlēšanu dienai, 11. septembrim. Tomēr jāņem vērā, ka, piesakot balsošanu atrašanās vietā vēlēšanu dienā pēc plkst. 12.00, vēlēšanu iecirkņa komisija izbrauks pie vēlētāja tikai tad, ja varēs paspēt ierasties vēlētāja atrašanās vietā līdz balsošanas beigām, plkst. 20.00.

Vēlēšanu dienā vēlēšanu iecirkņa komisija dosies pie vēlētājiem, kuri pieteikušies balsošanai atrašanās vietā. Ņemot vērā, ka nav iespējams noteikt precīzu laiku, cikos komisija ieradīsies, vēlētāji ir aicināti būt saprotoši un uzturēties iesniegumā norādītajā adresē.

Uzziņai

Vēlēšanu iecirkņu darba laiks vēlēšanu dienā, 11. septembrī,  būs no pulksten 7.00 līdz 20.00. Iecirkņu darba laiks vēlēšanu nedēļā:

  • pirmdien, 6. septembrī, no plkst. 16.00 līdz 20.00;
  • otrdien, 7. septembrī, no plkst. 9.00 līdz 13.00 (tikai iesniegumu pieņemšana, iepriekšējā balsošana nenotiek);
  • trešdien, 8. septembrī, no plkst. 16.00 līdz 20.00 (tikai iesniegumu pieņemšana, iepriekšējā balsošana nenotiek);
  • ceturtdien, 9. septembrī, no plkst. 9.00 līdz 16.00;
  • piektdien, 10. septembrī, no plkst. 13.00 līdz 20.00.
  1. Vēlētāji varēs balsot jebkurā sava vēlēšanu apgabala iecirknī, kā balsošanas dokumentu izmantojot gan pasi, gan personas apliecību. Vēlētāju uzskaitei vēlēšanu iecirkņos tiks lietots elektronisks tiešsaistes vēlētāju reģistrs.
  2. Sava vēlēšanu apgabala iecirkņus ikviens vēlētājs var noskaidrot Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā www.cvk.lv sadaļā “Vēlēšanu iecirkņi”. Savukārt savu vēlēšanu apgabalu iespējams noskaidrot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes e-pakalpojumā “Vēlēšanu apgabala noskaidrošana”. Uzziņas par vēlēšanu iecirkņiem un vēlēšanu apgabalu, kurā vēlētājs reģistrēts vēlēšanām, var saņemt arī, zvanot Centrālās vēlēšanu komisijas uzziņu tālrunim 67049999. Tālrunis strādā katru dienu no pulksten 9.00 līdz 20.00, 6. septembrī no plkst. 9.00 līdz 21.00, 10. un 11. septembrī – no plkst.7.00 līdz 24.00.
  3. Tiesības piedalīties vēlēšanās būs Latvijas un  Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem no 18 gadu vecuma, kuriem bija reģistrētā dzīvesvietā Rēzeknes novadā vai Varakļānu novadā vismaz 90 dienas pirms vēlēšanu dienas  (šā gada 13. jūnijā) vai kuriem attiecīgajā pašvaldībā pieder nekustamais īpašums, ja viņi līdz 2. septembrim reģistrēsies balsošanai attiecīgajā vēlēšanu apgabalā. 
  4. Reģistrēties balsošanai Varakļānu novadā vai Rēzeknes novadā, ja tur pieder nekustamais īpašums, var Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes e-pakalpojumā “Vēlēšanu apgabala noskaidrošana un maiņa” vai, iesniedzot iesniegumu, jebkurā Varakļānu novada vai Rēzeknes novada dzīvesvietas deklarēšanas iestādē.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI