DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

CVK uzziņu tālrunis par pašvaldību vēlēšanām apkalpoja 2545 zvanus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) uzziņu tālrunis 5. jūnija pašvaldību vēlēšanās saņēma 2545 zvanus no vēlētājiem, sniedzot konsultācijas kopumā 5057 minūšu garumā.

Lai informētu vēlētājus par 5. jūnija pašvaldību vēlēšanu kārtību, no 26. marta līdz 6. jūnijam darbojās CVK uzziņu tālrunis 67049999. Visbiežāk zvanītāji vēlējās noskaidrot, kurā vēlēšanu iecirknī jābalso (21%), kā var nomainīt vēlēšanu apgabalu uz pašvaldību, kurā pieder nekustamais īpašums (18%), kā iespējams nobalsot, ja veselības stāvokļa dēļ nevar aiziet uz vēlēšanu iecirkni (12%), kurā vēlēšanu apgabalā jābalso (11%) un kāda ir balsošanas kārtība (9%).

Tāpat vēlētāji interesējās par pieteikšanos balsot pa pastu no ārzemēm, vēlēšanu iecirkņu darba laikiem, vēlēšanu zīmes aizpildīšanu, drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanai un citiem ar vēlēšanu norisi saistītiem jautājumiem.

Uzziņu tālruņa pakalpojumu vēlētājiem 5. jūnija pašvaldību vēlēšanās CVK nodrošināja sadarbībā ar uzņēmumu “Corporate Services”.

Kārtējās pašvaldību vēlēšanas Latvijā notika šā gada 5. jūnijā 40 vēlēšanu apgabalos, un tajās piedalījās 327 950 vēlētāji jeb 34,01 procenti balsstiesīgo. Ar pašvaldību vēlēšanu rezultātiem var iepazīties tīmekļvietnē: https://pv2021.cvk.lv/pub/velesanu-rezultati.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI