DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Latvijas gaisa satiksme” turpmāk sniegs aeronavigācijas pakalpojumus militārajā lidlaukā “Lielvārde”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VAS “Latvijas gaisa satiksme” (LGS) turpmākos trīs gadus nodrošinās aeronavigācijas pakalpojumus Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārajā lidlaukā “Lielvārde”. To paredz vakar, 10. jūnijā starp LGS un NBS noslēgtais līgums.

“Lai nodrošinātu aeronavigācijas pakalpojumu sniegšanu militārajam lidlaukam Lielvārdē, ir rasts abpusēji izdevīgs risinājums. LGS rīcībā ir augsti kvalificēti gaisa satiksmes vadības dispečeri un tehniskie darbinieki, kuru zināšanas un prasmes turpmākajos gados palīdzēs strauji attīstīties militārajiem lidojumiem no Lielvārds lidlauka un uz to. Panāktā vienošanās apliecina arī dažādu resoru, institūciju un uzņēmumu sadarbības iespējas valstij nozīmīgu jautājumu risināšanā,” uzsver Latvijas Republikas satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

LGS lidlaukā nodrošinās gaisa satiksmes vadības pakalpojumus - lidojumu informācijas un apziņošanas pakalpojumus, gaisa satiksmes vadību, izmantojot LGS īpašumā esošo gaisa satiksmes vadības sistēmu. Gaisa satiksmes vadībai piesaistīs gan NBS Gaisa spēku, gan LGS gaisa satiksmes vadības dispečerus.

LGS Lielvārdē sniegs arī navigācijas, sakaru un radiolokācijas/novērošanas datu apstrādes pakalpojumus, kā arī nodrošinās pilnu meteoroloģisko pakalpojumu spektru - meteoroloģiskās informācijas izplatīšanu, meteoroloģiskās un aeronavigācijas informācijas nodrošināšanu lidlaukā, kā arī, piesaistot Gaisa spēku meteoroloģiskos novērotājus, būs atbildīga par meteoroloģiskajiem novērojumiem lidlaukā. LGS tehniskie speciālisti tāpat arī nodrošinās lidlauka sakaru, navigācijas un meteoroloģisko iekārtu tehnisko ekspluatāciju.

LGS uzturēs arī pakalpojumus reglamentējošo dokumentāciju atbilstoši prasībām, kādas ir noteiktas aeronavigācijas pakalpojumu sniedzējiem spēkā esošajos normatīvajos aktos.

“Mums jau daudzus gadus ir lieliska sadarbība ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Latvijas Gaisa spēkiem. Taču tagad parakstītais līgums paceļ šo sadarbību jaunā pakāpē, ļaujot mūsu speciālistu zināšanas izmantot arī militāro lidojumu vadīšanā lidlaukā “Lielvārde” un tā gaisa satiksmes vadības zonā. Domāju, ka panāktā vienošanās par sadarbību un noslēgtais līgums ir arī saimnieciski izdevīgs risisnājums, kas ļauj racionāli izmantot valsts aizsardzībai atvēlētos resursus,” uzskata LGS valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš.

Gaisa spēku komandieris pulkvedis Viesturs Masulis uzsver: “Augsti novērtēju līdzšinējo sadarbību ar VAS “Latvijas gaisa satiksme” un līguma noslēgšanu par aeronavigācijas pakalpojumu sniegšanu uzskatu par tās loģisku turpinājumu. Līgums kalpo ne tikai tālākai attīstībai, bet, pieņemot civilās aviācijas prasības, uzlabos arī kopējo aviācijas drošumu. Ne mazāk būtiski, ka, izveidojot kontrolētu gaisa telpu, tiks pavērtas plašākas gaisa telpas izmantošanas iespējas arī citiem tās lietotājiem.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI