DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
3
3

BIOR Covid-19 testēšanu nodrošinās arī sestdienās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts zinātniskā institūta “BIOR” Covid-19 testēšanas punkts Rīgā turpmāk strādās arī sestdienās, nodrošinot nazofaringeālo testu ar iztriepi no deguna un rīkles, siekalu testus un antigēna jeb ātros testus.

Darba laiks Covid-19 testēšanas punktam Lejupes ielā 3, Rīgā  no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst.9.00-19.00, piektdienās no plkst.9.00-20.00, savukārt sestdienās no plkst.9.00-13.00.

Bērnu nometņu organizētājiem, kuriem nepieciešams nodrošināt valsts apmaksātu testēšanu 48 stundas pirms nometnes norises, ir iespēja Covid-19 testēšanas punktā Rīgā, Lejupes ielā 3 nodot siekalu paraugu. Dalībniekiem un darbiniekiem, nododot siekalu paraugu, jāuzrāda noslēgtais līgums.  

BIOR Covid-19 testēšanas punktā ir iespējams veikt sekojošus testus:

SARS-CoV-2 PCR tests, kas ir nazofaringeālais tests un tiek ņemta iztriepe no deguna un rīkles. Rezultāti tiek nosūtīti 5-24 stundu laikā pēc testa nodošanas un šis tests derīgs ceļošanai. Testa maksa 34.06 eiro un cenā iekļauts tulkojums angļu un/vai krievu valodā.

SARS-CoV-2 PCR siekalu tests. Testa paraugam siekalas savāc pats pacients un iesniedz siekalām paredzētā speciālā konteinerī. Paraugu testē “BIOR” laboratorijā ar PCR testu. Testa maksa 25.29 eiro un rezultāti tiek nosūtīti 5-24 stundu laikā.

Antigēna jeb ātrais tests. Rezultāts gatavs 15-30 minūšu laikā. Apmācīts medicīnas personāls ņem iztriepi no aizdegunes. Jāņem vērā, ja tests uzrādīs pozitīvu, tas nekavējoties jāapstiprina ar PCR testu. Testa maksa 14.50eiro.

Lai pieteiktos testam, aicinām zvanīt uz tālruni 28369560  vai sūtīt pieteikumu uz e-pastu covid@bior.lv 

Valsts zinātniskais institūts "BIOR" ir vadošais pētniecības, laboratorisko izmeklējumu un zināšanu pārneses centrs Baltijā. Institūts, balstoties uz inovatīvām pētniecības metodēm, rada praktiski pielietojamas zināšanas tādās jomās kā sabiedrības un vides veselība, pārtika, zivsaimniecība un veterinārmedicīna.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI