DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Latvijas Slimnīcu biedrība tiksies ar veselības ministru: cer uz dialogu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Slimnīcu biedrība (LSB) šodien, 28. janvārī, plkst. 10.00 tiešsaistē pirmo reizi tiksies ar LR veselības ministru Danielu Pavļutu. Tikšanās laikā plānots aktualizēt jautājumus par šī brīža veselības jomas prioritātēm, kā arī turpmāko sadarbības modeli. Ļoti būtiski veicināt savstarpējo komunikāciju un regulāru dialogu ar pašvaldību slimnīcām, lai iespējami konstruktīvāk risinātu krīzes situācijas un nozarē samilzušās problēmas.

“Jau gadiem ilgi slimnīcas darbojušās krīzes režīmā, taču kopš Covid-19 uzliesmojuma kopējā situācija ir nekontrolējami progresējusi un vērtējama kā kritiska. Ārkārtas stāvoklis ieviesis neskaitāmus ierobežojumus, pacientiem liegta iespēja saņemt nepieciešamo aprūpi, medicīnas pakalpojumu nodrošināšanai katastrofāli trūkst ārstu un medicīnas māsu, kā arī nepieciešams radīt skaidru turpmāko soļu vīziju”, komentē LSB vadītājs Jevgēņijs Kalējs.

“Biedrības ieskatā ministra iniciatīva rīkot kopīgu tikšanos vērtējama kā atbalstāms un pretimnākošs solis. Iepriekš, diemžēl, komunikācija ar Veselības ministriju bija pārsvarā vienpusēja, un pašvaldību slimnīcas, lai arī izrādīja iniciatīvu, tomēr netika pietiekami iesaistītas nozarei svarīgu jautājumu risināšanā. Patlaban liekam lielas cerības uz jauno veselības ministru un sagaidām turpmāku regulāru, abpusēji ieinteresētu un uz risinājumiem virzītu komunikāciju, kā arī sadarbību, kas patlaban valstī un slimnīcu jomā esošajā ārkārtas situācijā ir īpaši svarīga,” uzsver J. Kalējs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI