DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

No 7. decembra tiks ieviesti jauni drošības pasākumi vilcienos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai ierobežotu infekcijas slimības COVID-19 izplatību, no š.g. 7. decembra sabiedriskajā transportā pasažieru skaits nedrīkstēs pārsniegt 50% no tā ietilpības. Tādēļ aicinām pasažierus vilciena salonā ieņemt tikai pārvadātāja atļautās vietas.

Lai nodrošinātu, ka tiek aizņemti ne vairāk kā 50% no vilcienu ietilpības, tiks marķētas arī pasažieru sēdvietas, norādot, kuras sēdvietas drīkst, bet kuras nedrīkst aizņemt. Ja visas nemarķētās sēdvietas jau ir aizņemtas, pasažieriem jāizmanto stāvvietas, ievērojot drošu distanci no citiem pasažieriem.

Šobrīd pasažieru skaits “Pasažieru vilciena” reisos nepārsniedz 50% no vilcienu ietilpības, un nepieciešamības gadījumā mūsu konduktori kontrolieri palīdzēs pasažieriem atrast vilcienā brīvu sēdvietu vai stāvvietu. Arī iekāpjot vilcienā, izkāpjot no tā un izvēloties stāvvietu, aicinām ievērot 2 m distanci.

Arī turpmāk vilcienā visu brauciena laiku visiem pasažieriem ir jālieto mutes un deguna aizsegi (medicīniskās, nemedicīniskās (higiēniskās vai auduma) sejas maskas vai sejas vairogi), izņemot bērniem līdz 7 gadu vecumam un personām ar acīmredzamiem kustību traucējumiem vai psihiskās veselības traucējumiem. Konduktors kontrolieris neapkalpos pasažieri, kurš nevalkā sejas aizsargmasku un konduktoram kontrolierim ir tiesības lūgt pasažierim izkāpt no vilciena.

Tāpat ārkārtējās situācijas laikā iedzīvotāji tiek aicināti pirms katra brauciena sabiedriskajā transportā izvērtēt brauciena nepieciešamību un izmantot vilcienu tikai būtiskos gadījumos. Ja iespējams, lūdzam pasažierus izvēlēties braucienu laikā, kad vilcienā ir mazāk pasažieru, t.i., dienas vidū. Atgādinām, ka šajā laikā biļetes vairākiem reisiem iespējams iegādāties ar 20% atlaidi. Īpaši aicinām pasažierus, kuri atbilst saslimstības riskam pakļautajai grupai, izvērtēt iespēju sabiedrisko transportu izmantot tikai galējas nepieciešamības gadījumā, to darot ārpus maksimumstundām.

Aicinām mūsu pasažierus būt piesardzīgiem un atbildīgiem un ievērot visus noteikumus, lai saglabātu savu un apkārtējo labu veselību!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI