DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs ar Svetlanu Tihanovsku pārrunā situāciju Baltkrievijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 20. septembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Rīgā tikās ar Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu kandidāti Svetlanu Tihanovsku, lai apmainītos viedokļiem un uzklausītu S.Tihanovskas redzējumu par situācijas attīstību Baltkrievijā.

Sarunā E.Rinkēvičs pauda nostāju, ka Eiropas Savienībai (ES) ir jāveicina varas dialogs ar opozīciju un pilsonisko sabiedrību un jāuzstāj uz jaunu prezidenta vēlēšanu rīkošanu. Ārlietu ministrs pauda Latvijas atbalstu idejai par ANO Cilvēktiesību uzraudzības misijas izveidi Baltkrievijā, lai sagatavotu ziņojumu par cilvēktiesību pārkāpumiem Baltkrievijā. Tāpat ES ir jāturpina atbalstīt Baltkrievijas pilsoniskā sabiedrība, tostarp, pārorientējot finanšu atbalstu tā, lai tas nostiprinātu neatkarīgos medijus un veicinātu izglītības attīstību.

Ārlietu ministrs pauda Latvijas atbalstu iespējami ātru individuālo ierobežojošo pasākumu  noteikšanu pret personām, kuras vainojamas vēlēšanu rezultātu viltošanā un vardarbībā pret Baltkrievijas iedzīvotājiem. Vienlaikus, šie ierobežojošie pasākumi jānosaka tā, lai tie negatīvi neietekmē Baltkrievijas sabiedrību.

Tikšanās laikā ministrs arī informēja, ka Latvija ir piešķīrusi 150 000 eiro Baltkrievijas pilsoniskās sabiedrības atbalstam, lai sniegtu psiholoģisku, medicīnisku, praktisku un juridisku atbalstu vardarbībā cietušajiem, kā arī 50 000 eiro, lai ārstētu un rehabilitētu demonstrāciju apspiešanā cietušos.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI