DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

AS “RĪGAS SILTUMS”, sagaidot jauno apkures sezonu, vēl samazinās siltumenerģijas tarifu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “RĪGAS SILTUMS”, sagaidot jauno apkures sezonu, kas parasti sākas oktobrī, jau ceturto reizi šogad samazinās siltumenerģijas tarifu.  Jaunais tarifs būs 39,77 EUR/MWh bez PVN, kas ir par 2% mazāks nekā iepriekš apstiprinātais siltumenerģijas tarifs - 40,46 EUR/MWh bez PVN.

Apzinoties Covid-19 pandēmijas radīto ekonomisko ietekmi, kas skar arī AS “RĪGAS SILTUMS” klientu  maksātspēju, un ņemot vērā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas izveidoto pieeju, kas ļauj operatīvi reaģēt uz kurināmā vai iepirktās siltumenerģijas cenu izmaiņām, AS “RĪGAS SILTUMS” siltumenerģijas tarifu sešu mēnešu laikā samazina jau ceturto reizi. Kopējais siltumenerģijas tarifa samazinājums gada laikā ir vairāk nekā 12 EUR par megavatstundu jeb 23%. Jāatzīmē, ka plānotais siltumenerģijas tarifs būs arī mazākais tarifs pēdējo četru gadu laikā.  

Plānots, ka jaunais siltumenerģijas tarifs stāsies spēkā šī gada 1.oktobrī.

Jaunais siltumenerģijas tarifs Rīgā ir arī mazākais Latvijas lielo pilsētu vidū. Tas ir mazāks par siltumenerģijas tarifu Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā, Jēkabpilī, Jūrmalā un Ventspilī.

AS “RĪGAS SILTUMS” cer, ka samazinātais siltumenerģijas tarifs ļaus rīdziniekiem vieglāk norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem un bez bažām uzsākt apkures sezonu!

Par AS „RĪGAS SILTUMS”

AS „RĪGAS SILTUMS” ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 800 kilometri, no kuriem 74% atrodas AS „RĪGAS SILTUMS” īpašumā.

AS "RĪGAS SILTUMS" akciju kapitāls sadalās šādi: Rīgas dome (49,00%), Latvijas Valsts (48,995%), SIA "Enerģijas risinājumi. RIX" (2%), AS "LATVENERGO" (0,005%).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI