DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Militārajās mācībās “Iron Spear 2020” pilnveido Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku sadarbību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 25. līdz 28. martam Ādažu poligonā norisināsies militārās mācības  “Iron Spear 2020”, kurās piedalīsies Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu karavīri un militārā tehnika. 

Mācību mērķis ir pilnveidot Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku sadarbību un savietojamību, un veikt tanku un bruņutehnikas kaujas šaušanas vingrinājumus.

Mācībās piedalīsies kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnas “CVR(T)”, bruņutehnika “LAV 6”, “Coyote”, “Pizarro”, “BMP”, tanki “Leopardo” un “PT-91”. 

Mācības “Iron Sper” tika aizsāktas 2018.gadā un pērn tajās  piedalījās Latvijā, Lietuvā un Igaunijā izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu karavīri un militārā tehnika.

Ņemot vērā izmaiņas starptautiskās drošības vidē, NATO samitā Varšavā 2016.gada jūlijā tika apstiprināta vienošanās par sabiedroto spēku klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā NATO paplašinātās klātbūtnes ietvaros. Latvijā izvietotās kaujas grupas ietvarvalsts ir Kanāda, Lietuvā – Vācija, Igaunijā – Lielbritānija, Polijā – ASV. NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. 

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI