DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pirmsskola

Pašvaldību bērnudārzos ārkārtas situācijas laikā būtiski samazinājies bērnu skaits

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) apkopotā informācija liecina, ka pašvaldībās pirmsskolu izglītības iestādēs būtiski samazinājies bērnu skaits, kas apmeklē bērnudārzu. Pašvaldības ļoti atbildīgi pilda valdības noteiktos ierobežojumus, regulāri apzina situāciju, nodrošina iedzīvotājiem visu nepieciešamo informāciju un atbalstu.

Ņemot vērā valdības izsludināto ārkārtējo situāciju ar mērķi ierobežot koronavīrusa Covid-19 izplatību, lielākā daļa pirmsskolas izglītības iestāžu organizē darbu dežūrgrupās vai mazākās grupās, kā tas notiek vasaras sezonā. Tāpat vairākās pašvaldībās jau no 13.marta pirmsskolas izglītības iestādes ir slēgtas, jo tajās nav apmeklējuma. Pašvaldības nepārtraukti veic bērnu skaita monitoringu, lai pieņemtu datos balstītus un atbildīgus lēmumus. Mazākās pašvaldības regulāri apzina reālo situāciju par iespējām bērnam palikt mājās.

Kā liecina LPS apkopotie dati, Rīgā 13.martā pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēja 39%, bet šonedēļ galvaspilsētā bērnudārzu apmeklējums provizoriski samazinājies par 10%. Valmierā šobrīd  bērnudārzus apmeklē 175 bērni, kas ir 11% no kopējā bērnu skaita (1625), bet divos bērnudārzos apmeklējums ir 26 līdz 28 %.

Liepājā šajās dienās pirmsskolas izglītības iestādē apmeklē 20% jeb 698 no kopumā 3450 bērniem. Vairākos bērnudārzos no kopumā 11 vai 12 grupām pašlaik strādā 3 - 4 dežūrgrupas. Cēsīs no kopumā 1283 pirmsskolas vecuma bērniem bērnudārzus pašlaik apmeklē 133 bērni, tādējādi no kopumā 55 pirmsskolas izglītības iestāžu grupām strādā 39.

Savukārt Jelgavas pilsētā 13.martā pašvaldības un privātos bērnudārzus apmeklēja 30% bērnu, bet šonedēļ – apmēram 20%. Savukārt Jelgavas novadā pirmsskolas izglītības iestādēs atrodas 10% no visiem pirmsskolas vecuma bērniem.

Tāpat arī Rēzeknes pilsētā šajā nedēļā bērnudārzus apmeklē 19% bērnu. Balvu novadā pilsētās pirmsskolas izglītības iestādēs apmeklējums šajās dienās ir 20-25%, bet attālākās apdzīvotās vietās - līdz 10%. Alūksnes novadā vidēji bērnudārzos ir 20% bērnu, bet 5 izglītības iestādes ir slēgtas. Vienā no lielākajiem Latvijas novadiem -  Rēzeknes novadā nozīmīga daļa pirmsskolas izglītības iestāžu ir slēgtas vai tās apmeklē ļoti maz bērnu.

LPS uzsver, ka šonedēļ ir skolēnu brīvlaiks, līdz ar to arī daudz pirmsskolas vecuma bērnu paliek mājās kopā ar vecākiem vai vecvecākiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI