DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

I. Dūrītis piedalīsies Medicīnas profesionāļu sadarbības forumā Berlinē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atsaucoties Latvijas veselības aprūpes nozarē strādājošo aicinājumam būt vienotiem par veselību, Latviešu Ārstu un zobārstu apvienība (LĀZA) un Eiropas Latviešu apvienība (ELA) 2019.gada 7.decembrī Berlīnē rīko Medicīnas profesionāļu sadarbības forumu. Forumā aicināti piedalīties Vācijā, Austrijā un Šveicē strādājošie medicīnas profesionāļi no Latvijas, medicīnas studenti un citi veselības aprūpes jomas speciālisti ar pieredzi vai interesi par sadarbību ar Latviju.

Foruma gaitā paredzētas diskusijas par Latvijas veselības aprūpes nozares attīstību, sistēmas izaicinājumiem, starptautisko pieredzes apmaiņu un sadarbības iespējām.

Papildus starptautiskās pieredzes apmaiņai par medicīnas izglītības, profesionāļu izaugsmes iespēju pilnveidi un sistēmas izaicinājumiem Latvijas veselības aprūpes nozares attīstībai forumā notiks arī trīs domnīcas par konkrētām sadarbības iespējām. Tās būs veltītas sadarbībai profesionālajā jomā, izglītībā un zinātnē, kā arī tautsaimniecībā. Foruma noslēgumā ar skatu uz nākamgad Latvijā plānoto Eiropas Mākslas terapijas federācijas gadskārtējo konferenci notiks saruna par mākslas un medicīnas krustpunktiem, kā arī filantropiju.

Veselības ministriju forumā pārstāvēs ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis, piedaloties diskusijā “Latvijas veselības aprūpes nozares attīstība: vietējā un starptautiskām dimensija” kopā ar Dr. Uģi Gruntmani, Latviešu Ārstu un zobārstu apvienības valdes priekšsēdētāju, Dr. Kārli Rāceni, Latvijas Jauno ārstu apvienības valdes priekšsēdētāju un Dr. Ilzi Aizsilnieci, Latvijas Ārstu biedrības valdes priekšsēdētāju.

Pasākumu rīko Eiropas Latviešu apvienība un Latviešu Ārstu un zobārstu apvienību (LĀZA) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Latvijas Republikas vēstniecību Vācijas Federatīvajā Republikā un Izglītības un zinātnes ministriju.

Vairāk par forumu lasi https://www.latviesi.com/notikumi/skatit/medicinas-profesionalu-sadarbibas-forums

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI