DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Notiks LOSP ikmēneša sapulce un diskusijas par nozares aktualitātēm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 20.novembrī plkst.11:00, Zemkopības ministrijas 23.stāva zālē notiks ikmēneša Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sapulce.

Uz sapulci esam aicinājuši zemkopības ministru (ZM) Kasparu Gerhardu, lai diskutētu par kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) 2021-2030 aktualitātēm, kā arī lauksaimniecību un mežsaimniecību valsts budžeta 2020.gada projektā. Tāpat aktualizēsim jautājumu par Nacionālo enerģētikas un klimata plānu 2030. gadam un ZM pozīciju šajā jautājumā, kā arī citus lauksaimniekiem aktuālus jautājumus

Sākot ar 7.novembri, Lauku atbalsta dienesta (LAD) vadītāja amatā ir stājies līdzšinējais direktora vietnieks Ģirts Krūmiņš, kuru esam aicinājuši uz sarunu par turpmāko sadarbību un LAD aktualitātēm.

Par tirdzniecību lauku reģionos, kā veicināt vietējo tirgotāju un ražotāju sadarbību, informēs Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis un Konkurences padomes pārstāvji.

LOSP valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs: “Līdzšinējā sadarbība ar Lauku atbalsta dienestu bijusi veiksmīga un konstruktīva, tāpat regulāri esam piedalījušies LAD organizētajās tikšanās reizēs ar lauksaimnieku nevalstiskajām organizācijām. Tāpēc ceram, ka arī vadības maiņas rezultātā mūsu savstarpējā sadarbība būs tikpat veiksmīga. Jau gandrīz gada garumā LOSP un LOSP dalīborganizāciju, kā arī citu lauksaimniecības organizāciju pārstāvji piedalās ZM organizētajās diskusijās par KLP nākotni - vēl ir daudz neatbildēti un neskaidri jautājumi, tāpēc aktuālākās tendences šajā jautājumā centīsimies uzzināt no ZM ministra Kaspara Gerharda.”

Sēdes noslēgumā tiks izskatīti jautājumi par “Kultūraugu apputeksnēšanas atbalsta” pievienošanu Agrovides pasākumam un projekta “Mazcenas boluss spurekļa parametru monitoringam un agrīnai subakūtas spurekļa acidozes (SARA) diagnostikai govīm” mērķi un rezultātiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI