DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
3
3

Konference "Dati ir vērtība- sargā tos"

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Datu valsts inspekcija īsteno projektu “Vispārīgā datu aizsardzības regula – iespējas un atbildība mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU); tiesības un riski nepilngadīgām personām” (DPSME), kas tiek finansēts no Eiropas Komisijas Tieslietu ģenerāldirektorāta finanšu programmas “Tiesības, vienlīdzība un pilsonība” 2014.–2020.gadam.

Viens no projekta mērķiem ir uzrunāt mazos un vidējos uzņēmējus, lai  skaidrotu aktuālos jautājumus par datu apstrādi - no praktiskiem piemēriem līdz veiksmīgai Vispārīgās datu aizsardzības regulas (turpmāk-Regula) prasību ieviešanai praksē.

Projekta ietvaros tika organizēti 10 reģionālie semināri - Rīgā, Jelgavā, Cēsīs, Jēkabpilī, Ventspilī, Valmierā, Daugavpilī, Liepājā un Ludzā. Datu valsts inspekcija pasakās ikvienam dalībniekam par ierašanos un iesaisti saturīgās diskusijās.

Vienlaikus informējam un aicinām ikvienu mazo un vidējo uzņēmēju, uzņēmuma pārstāvi, apmeklēt bezmaksas konferenci "Dati ir vērtība – sargā tos!", kas norisināsies 2019.gada 26.novembrī, Rīgā, RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 6 (Aisteres zālē, Durbes ielā 4).

Semināru un konferences tēmas, Datu valsts inspekcija noteica vadoties pēc 2019.gada jūlijā Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra “SKDS“ veiktā apsekojuma “Uzņēmēju informētība par Vispārīgo datu aizsardzības regulu un pieredze ar tās prasību nodrošināšanu“. Apsekojumā iegūtie aptaujas dati liecina, ka mazie un vidējie uzņēmēji bieži vien neapzinās riskus, kas var radīt personas datu nelikumīgu apstrādi, kā arī nepārzina metodes un instrumentus, kā nodrošināt drošu personas datu aizsardzību savā uzņēmumā. Tikai aptuveni pusei (48%) Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu norādīja, ka ir nodrošinājuši pilnīgu atbilstību Regulas prasībām, savukārt vairāk nekā trešdaļa uzņēmumu (34%) norādīja, ka vēl ir veicami darbi pilnīgas atbilstības nodrošināšanai. Satraucoši, ka aptuveni ceturtā daļa aptaujāto uzņēmumu pārstāvju maldīgi uzskata, ka uz viņiem neattiecas Regulas prasības.

Dalība konferencē bez maksas un pieteikšanās www.datiirvertiba.lv, aizpildot pieteikšanās formu.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI