DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Aicinām apmeklēt lielākos Valsts robežsardzes simtgadei veltītos svinīgos pasākumus!

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts robežsardze aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju un viesi ceturtdien, 7. novembrī, apmeklēt lielākos Valsts robežsardzes simtgadei veltītos svinīgos pasākumus, kuri norisināsies pašā Latgales sirdī – Rēzeknē.

Plkst. 14.00 pie Latgales atbrīvošanas pieminekļa “Vienoti Latvijai” norisināsies vērienīga Iekšlietu ministrijas iestāžu un Nacionālo bruņoto spēku vienību parāde, kurā varēs redzēt Valsts robežsardzes, Valsts robežsardzes koledžas, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Zemessardzes vienības. Parādē piedalīsies arī Valsts robežsardzes sieviešu vienība.

Parādē varēs aplūkot tādu Valsts robežsardzes tehniku kā apvidus automašīnas Toyota Hilux un Nissan Pathfinder, kvadriciklus “Polaris”, sniega motociklus “Polaris wide track LX”, motorlaivu “Sugar Sand Extreme”, kā arī gaisa kuģus “Agusta Bell 206B” un “Agusta 109E Power”.

Savukārt Festivāla parkā no plkst. 12.00 – 17.00 norisināsies informatīvs pasākums un tehnikas izstāde, kuras ietvaros varēs apskatīt Valsts robežsardzes ieročus, bruņojumu, tehniskos un speciālos līdzekļus, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Zemessardzes tehniku un bruņojumu, Valsts robežsardzes koledžas trauksmes grupas ekipējumu un dažādu valstu personu apliecinošu dokumentu paraugus. Pasākuma laikā bērni un jaunieši varēs piedalīties tādās aktivitātēs kā “Sagūsti robežpārkāpēju”, “Roku spēku pārbaude un “Personas sejas identifikācija”.

Laika posmos no plkst. 12.30 – 13.00 un 15.30 – 16.00 norisināsies kinologu ar dienesta suņiem paraugdemonstrējumi.

Šogad visā Latvijā ar virkni daudzveidīgu pasākumu tiek atzīmēta Valsts robežsardzes simtgade, jo pamatojoties uz 1919. gada 7. novembra Latvijas armijas virspavēlnieka Jāņa Baloža izdoto pavēli par robežsargu priekšnieka amata izveidošanu un robežsargu vienību formēšanu, pirms simts gadiem tika izveidota robežsardze.

Svinam Valsts robežsardzes simtgadi kopā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI