DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Ikšķilē notiks jau trešā “Tautas sapulce”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidenta kanceleja ir nosūtījusi atbildi Ikšķiles novada iedzīvotājiem uz iesniegto vēstuli, kurā Valsts prezidents tika aicināts nepieļaut Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotās administratīvi teritoriālās reformas sasteigtu īstenošanu, ko paredz Saeimā iesniegtais likumprojekts  “Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums”. Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Andra Teikmaņa parakstītajā vēstulē teikts: “Lai nodrošinātu Ikšķiles novada pašvaldības iedzīvotāju interešu pārstāvību, aicinām sekot līdzi minētā likumprojekta apspriešanai Saeimā un nepastarpināti vērsties ar priekšlikumiem un ieteikumiem normatīvā regulējuma pilnveidei Saeimā, tās komisijās vai Saeimas deputātiem.”

Ikšķiles iedzīvotāji tomēr sagaida konstruktīvu rīcību no Valsts prezidenta Egila Levita puses, kurā tiktu pausta skaidra un tieša nostāja  par iedzīvotāju tiesībām lemt savu nākotni. Tikšanās reizē, 17.oktobrī Rīgas pilī, Valsts prezidenta kancelejas vadītājam Ikšķiles novada iedzīvotāju pārstāvji uzsvēra, ka Ikšķiles novada iedzīvotāju kopiena un pašvaldība kopīgi iestājas pret ,,politiskā tirgus” klātesamību novadu kartējuma veidošanā, jo reformas primārais mērķis ir valsts loģiska ilgtspējīga ekonomiskā stabilitāte un tās iedzīvotāju morālā un finansiālā labklājība. Savu nostāju pret VARAM uzsākto administratīvi teritoriālo reformu Ikšķiles novada iedzīvotāji iepriekš pauduši gan aptaujā, kurā 3248 respondenti iestājās par patstāvīgu Ikšķiles novadu, gan 1910 paraksti bija Latvijas Valsts prezidentam adresētajai vēstulei ar lūgumu nepieļaut administratīvi teritoriālās reformas sasteigtu īstenošanu, kas paredz Ikšķiles novada pievienošanu Ogres novadam.

Par tālāko rīcību saistībā ar Saeimā iesniegto likumprojektu  “Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums”, kas ietekmēs 112 pašvaldību institucionālo un funkcionālo struktūru, plānots pārrunāt “Tautas sapulcē”.

Ikšķiles novada pašvaldība aicina visus Ikšķiles novada iedzīvotājus un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus uz “Tautas sapulci” 30.oktobrī plkst. 19.00 pašvaldības administratīvajā ēkā Peldu ielā 22, Ikšķilē.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI