DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Balvos jau devīto reizi tiks svinēti „Grāmatu svētki”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kad rudens vēji būs noplēsuši koku krāsainos mēteļus, svinēsim „Grāmatu svētkus” Balvos. 18.oktobrī apgāds „Zvaigzne ABC” jau devīto reizi parūpēsies, lai šīs puses ļaudis varētu satikt grāmatu autorus.

Šogad svētkos piedalās - Inga Jēruma, kura pastāstīs par “teātra bērniem” – tiem, kuri no bērna kājas vecāku darbavietu ir sajutuši no aizkulisēm. Laura Vinogradova, kura mazākos lasītājus iepazīstinās ar pavisam īstu, dzīvu, svaigu un zaļu mežu, kurā dzīvo visvisādas radības. Inese Dreimane, kura, savukārt, vidusskolniekus „aizvedīs” uz Rīgu, 20. gs. 30. gadu beigās un laiku, kad sāka griezties necilvēcības, melu un varmācības dzirnas. Dzintars Tilaks, kurš dalīsies stāstos par pakaļdzīšanos un zagļu ķeršanu, nakšņošanu neparastās vietās, par piedzīvojumiem un satiktiem cilvēkiem. Zane Raičenoka-Raišonoka bērniem pastāstīs par savu sacerēto pasaku un ilustrēto grāmatu par sivēnmeiteni Bertu, kura vēlējās kļūt par princesi. Ieva Melgalve sniegs informāciju par tehnoloģiju attīstību, kas maina mūsu priekšstatus par dzīvību un nāvi. Maruta Kusiņa stāstīs par savvaļas ziedu daudzveidību un augu izmantošanu ārstniecībā. Gundega Sēja interesentiem pastāstīs, kā top noplēšamais kalendārs. Maija Pohodņeva un Modris Pelsis iepazīstinās ar medicīnisko trilleri “Aliansē pret vēzi”, kas būs stāsts par paša autora pārdzīvojumiem, piedzīvoto ārstējoties un netradicionālo izveseļošanās ceļu. Evija Gulbe kopā ar skolēniem dalīsies pieredzē par dzejoļu radīšanu un pārdošanu, spēlēšanos un blēņošanos.

„Grāmatu svētku” atklāšana būs plkst.11:00 Balvu pamatskolā. Turpat plkst.14:00 būs iespēja parunāt par disleksiju ar Andru Vabali, RSU Rehabilitācijas katedras docētāju, audiologopēdi, Evu Birznieci, dr.philol., Latvijas Dislekcijas biedrības valdes priekšsēdētāju un Eviju Gulbi – rakstnieci, skolotāju, mammu.

Rosīgākajiem Grāmatu svētku dalībniekiem paredzētas orientēšanās sacensības pie Balvu pamatskolas, bet pedagogi Balvu muižā varēs papildināt savas zināšanas „Zvaigznes ABC” piedāvātajos kursos.

Svētkus organizē Balvu Centrālā bibliotēka. Svētkus atbalsta apgāds “Zvaigzne ABC” un Balvu novada pašvaldība.

Lai piepildīts tikšanās laiks visiem svētku dalībniekiem!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI